Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht vanaf Harbour Bridge, Sydney

Sydney,
Australië


Wat hebben we genoten in relaxt Sydney. Onze zoon verheugde zich er enorm op om The Opera House te zien, die hij al zo vaak op televisie had gezien en kende uit de film ‘Finding Nemo’.
Via de prachtige Botanische tuinen vol mooie vogels en bijzondere planten, liepen we zo vanaf ons hotel naar het iconische Opera House. Vanaf hier heb je mooi uitzicht over de levendige haven en kun je wat eten of drinken. Vanuit Circulair Quay zijn we met de ferry overgestoken en lopen we over de Harbour Bridge weer terug. Vanaf deze beroemde brug heb je prachtig uitzicht op het water, de stad en natuurlijk The Opera House. Een leuk uitstapje en een uitstekende manier om The Opera House op zijn mooist te aanschouwen.
Vanuit Circular Quay kan je ook naar de wijk The Rocks lopen. Deze leuke wijk heeft een relaxte sfeer waar je wat kunt drinken in één van de vele cafeetjes. In The Rocks zijn regelmatige leuke markten, bijvoorbeeld op zondag of vrijdag.

Ook met kinderen is Australië goed te doen. Voor hen is het al een avontuur om letterlijk naar de andere kant van de wereld te gaan.
Snorkelen op het Great Barrier Reef, kangoeroes in het wild zien, een koala-opvang bezoeken, parelwitte stranden bezoeken, op zoek naar dieren en planten in het regenwoud, op avontuur in een camper, op zoek naar krokodillen in Kakadu National Park, Australië heeft onbegrensde mogelijkheden om met kinderen te ontdekken!
Juist doordat er zoveel te zien en te doen is, is het belangrijk om keuzes te maken. Voor kinderen is het fijn om ergens 2 of 3 dagen te blijven, zodat ze ook op onderzoek kunnen op de camping (als je met camper reist) of rond de accommodatie. Even lekker zwemmen en schelpen zoeken na een dag vol activiteiten of een lange rit. Dit brengt rust en leidt vaak tot bijzondere ontmoetingen.