South Australia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schaap

South Australia,
Australië


Tussen alle exotische dieren uit Azië, Afrika, Zuid Amerika, etc. die ik voorbij zie komen, plaats ik even een foto van een "gewoon" schaap. Omdat hij er zo schattig op staat en zo lief kijkt :-)

Het is wel een Australisch schaap trouwens. Dus toch nog een beetje exotisch ;-)

Wij overnachtten op een (B&B) boerderij in Tintinara, South Australia. De eigenaresse van de boerderij gaf ons een rondleiding in haar 4W drive jeep over de velden (een gigantisch terrein). Dat zijn geen vlakke velden zoals in Nederland, maar gaat hobbel de hobbel, af en toe even vastzitten, gas geven en snel het hek doorrijden en afsluiten voor de koeien eruit ontsnappen. Op de boerderij waren koeien, schapen en paarden. Super interessant om te zien en uitleg te krijgen van de boerin. Respect ook voor het harde werk dat deze Australische boeren doen.

Op 1 veld stond een verloren schaap in zijn eentje te blaten. Hoe die daar precies gekomen is, wist ze niet, maar het was wel duidelijk dat hij de weg kwijt was. De rest van de kudde stond op een ander veld. Dat was wel sneu, maar ook erg grappig gezicht.