Australië image

Australië


Reistips

Australië
Oceanië
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantieplannen voor Australië? Op onze website vind je de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, bijzondere plekjes en routes buiten de gebaande paden. Van de mooiste roadtrip van Australië tot de beste tips voor het Great Barrier Reef. En van het bewonderen van de Twelve Apostles zonder mensenmassa's tot tips voor een stedentrip in Sydney.

Bekijk de Twelve Apostles zonder mensenmassa’s

Bekijk de Twelve Apostles zonder mensenmassa’s - tip foto
Door de erosie zijn in tienduizenden jaren ook de sea stacks, grote rotspartijen midden in zee, ontstaan. Aan hen heeft de Shipwreck Coast zijn internationale faam te danken. Het bekendst zijn de Twelve Apostles, een serie kalkstenen formaties die tot wel vijftig meter de lucht in priemen. Wil je het natuurschoon met de nodige rust aanschouwen, sta dan voor dag en dauw op. Of kies voor een rustiger alternatief. Vanaf Gibson Beach, een breed zandstrand even ten zuiden van het uitzichtplatform, heb je het mooiste uitzicht op Gog en Magog: twee reusachtige sea stacks die officieel niet tot de Twelve Apostles behoren maar er niet voor onder doen.

Ga eilandhoppen op het Groot Barrièrerif

Ga eilandhoppen op het Groot Barrièrerif - tip foto
Maar liefst drieduizend koraalriffen en negenhonderd eilanden over een lengte van 2300 kilometer vormen samen het Groot Barrièrerif. Een gebied ter grootte van Italië en een van de natuurlijke wereldwonderen die elke gepassioneerde reiziger één keer in zijn of haar leven moet ervaren. Verreweg de meeste reizigers kiezen voor het noordelijke deel van het Rif omdat het toegankelijker is. De zuidelijke helft van het Great Barrier Reef blijft een onder-de-radarbestemming, met eilanden en koraalriffen die je helemaal voor jezelf hebt. Zo is Heron Island een onder zeevogels geliefd eiland met een van de beste koraalriffen van het Groot Barrièrerif. Ook de Keppel Islands zijn lekker weg van de massa, met heerlijke stranden, hiking trails en ongerept koraal. Je maakt er zelfs kans om te snorkelen met bultruggen tijdens hun jaarlijkse migratie!

Bewonder de mooiste natuurcreaties in Karijini National Park

Bewonder de mooiste natuurcreaties in Karijini National Park - tip foto

Dat de natuur de meest wonderlijke creaties kan vormen bewijst het ongerepte Karijini National Park. Duizenden jaren lang is er geschaafd aan wat nu een van de mooiste nationale parken van Australië is. De watervallen en natuurlijke zwembaden nodigen uit voor een verfrissende duik, de kloven zijn diep en de rotsen stralen in alle kleuren van de regenboog. Voor sommige wandelpaden moet je alles uit de kast halen - klimmen en klauteren langs rotswanden of oversteken door kniehoog water - andere paden zijn wat makkelijker toegankelijk. De Hancock trail binnen dit nationale park, dwars door een imposante kloof, is hier een van de mooiste wandelingen.

Maak de mooiste roadtrip van Australië op de Great Ocean Road

Maak de mooiste roadtrip van Australië op de Great Ocean Road - tip foto
Wie op de Great Ocean Road de massa wil vermijden, rijd vanuit beginpunt Torquay zo ver mogelijk door naar het westen. Voorbij de iconische rotsformaties van de Twelve Apostles verdwijnen de tourbussen en houden de meeste roadtrippers het voor gezien. Daardoor blijven schitterende stukken kust nog relatief onaangetast. Een van onze favorieten zijn de machtige kliffen van het Bay of Islands Coastal Park. In tegenstelling tot de populairdere delen van de Great Ocean Road worden veel trails hier niet perfect onderhouden en zul je geen houten trapjes vinden om de mooiste strandjes te bereiken. Door wat klim- en klauterwerk heb je deze vredige stukjes kust voor jezelf.

Deel het geheim van Victoria's Secret

Deel het geheim van Victoria's Secret - tip foto
Het Wilsons Promontory National Park is het zuidelijkste stukje van het Australische vasteland en heeft over aandacht niet te klagen. Maar het gaat vooral om inwoners van de deelstaat Victoria. Slechts een fractie van de buitenlanders heeft weet van het park. Victorians beschouwen het natuurgebied dan ook als hun publieke geheim, Victoria’s Secret. En wat voor secret: het schiereiland, dat als een haaientand de zeestraat Bass in steekt, is een imposante aaneenschakeling van regenwoud met reuzenvarens en verscholen baaien met granieten als filmsetwaardige achtergrond. Een schitterende hike van een halve dag naar Tongue Point voert via de rotsachtige kust geleidelijk de hoogte in, met panoramische uitzichten op de oceaan en een picture perfect baaitje, Fairy Cove, dat met eb de perfecte picknickplek vormt.

Ontdek de Whitsunday-archipel

Ontdek de Whitsunday-archipel - tip foto
Van de 74 eilanden die de Whitsunday-archipel vormen, is Whitsunday Islands de grootste en meest veelzijdige. Naast het fabelachtige witte zandstrand Whitehaven Beach kun je per zeilboot aanmeren bij talloze baaien en op een van de zes kampeerplekken aan het water overnachten. Hill Inlet is de grootste en spectaculairste inham van het eiland.

Loop door de mooiste golf van Australië

Loop door de mooiste golf van Australië - tip foto
De mooiste golf van Australië ligt zo’n tweehonderd kilometer van de dichtstbijzijnde zee. Volgens het Nyungah-volk werd de Wave Rock veroorzaakt door een Regenboogslang die zijn lijf over het land sleepte. Dit bijzondere natuurverschijnsel is te vinden in West-Australië. Samen met Ayers Rock - of Ululu volgens de Aboriginals - in het midden van het land vormt de Wave Rock een natuurlijke attractie ver weg van de populaire zuid- en oostkust.

Reis naar een andere planeet vanaf Perth

Reis naar een andere planeet vanaf Perth - tip foto
Aan de westkust is Perth al een bestemming an sich, maar zeker in combinatie met de omgeving. Op zo'n tweehonderd kilometer van de grootste stad in het westen bevindt zich Nambung National Park (beter bekend als The Pinnacles). Je vindt hier een geel gekleurd woestijnachtig landschap met duizenden kalkstenen pilaren, die soms wel vijf meter hoog zijn. Vlak tegen zonsondergang zijn de schaduwen van de rotsen het langst, wat bijzondere beelden oplevert. Het voelt alsof je op een andere planeet bent beland.

Ga voor het mooiste uitzicht in Sydney

Ga voor het mooiste uitzicht in Sydney - tip foto

De Harbour Bridge en het Sydney Opera House zijn iconische bouwwerken. Vanaf Milson's Point kun je beide hoogtepunten van de stad in één beeld vangen. Neem wat lekkers mee, plof neer op de kade langs de rivier Hawkesbury en vergaap je aan het uitzicht dat zich voor je ogen ontvouwt.