Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kom oog in oog te staan met de Cassowary

Queensland,
Australië


10 jaar geleden ging ik voor het eerst op een grote reis, 2 maanden naar Australie. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik heel graag Cassowaries in het wild wilde spotten. De Cassowary kan tot wel 2 meter groot zijn en hoort, naast de struisvogel en Emu, bij de grootste vogels op aarde. De Cassowary word ook weleens de meest gevaarlijke vogel op aarde genoemd. Laat je dus niet misleiden door deze fruit-eters, want ze zijn enorm snel en loeisterk! Het is ook een zeldzame vogel. Deze diersoort is bedreigd en er zijn er nog maar zo'n 2000 in het wild.

Ik ging toen die tijd vol goede hoop naar het plaatsje Mission Beach, een plek aan de kust van Queensland die erom bekend stond een goede locatie te zijn om deze vogels te spotten. Maar helaas, na een paar dagen, en een lange wandeltocht in het regenwoud van Mission Beach geen Cassowaries...

Dit jaar keerde ik terug naar de Oost-kust van Australie. Dit keer kreeg ik de goede tip naar Etty Bay te gaan. Dit kleine plaatsje aan de kust bestaat uit niet meer dan een paar huizen en een camping aan het strand. Een prachtige plek en een van de mooist gelegen camping op onze reis! En aan Cassowaries geen gebrek! Bij aankomst bij de camping kwamen we er al twee tegen langs de weg. En s'avonds kwam er ook nog eentje buurten op de camping. Heel indrukwekkend als deze vogel opeens naast je campertje staat! Gelukkig waren ze niet agressief en lieten ze jou met rust als jij dat ook met hun doet. Als kers op de taart werden we de volgende ochtend getrakteerd op een geweldig mooie zonsopkomst. Voor wie een reis in Oost Australie op de planning heeft staan, zorg ervoor dat je zeker een stop maakt in Etty Bay!