Great Ocean Road

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slecht weer, extra mooi licht!

Great Ocean Road,
Australië


Het is ongelooflijk hoe druk de Great Ocean Road in Australië is geworden. Ik kwam er zelf ongeveer 7 jaar geleden voor de laatste keer, en zelfs in deze vrij korte tijd voelt het zoveel drukker!

Het is dan ook verstandig om vroeg op te staan. Nog voor zonsopkomst zat ik in de auto, en reed ik vanaf Apollo Bay in ongeveer 1,5 uur naar de 12 Apostelen. Mijn vrouw rende die dag de Great Ocean Road Marathon. Hoewel ik normaal altijd als fanatiek supporter langs het parcours sta, ligt dat bij deze marathon wat anders. Doordat de weg zo smal is, is hij voor al het publiek afgesloten en kun je dus alleen bij de finish de hardlopers aanmoedigen. Zo had ik dus wat tijd over om het slechte weer te bedwingen en naar deze prachtige plek te rijden.

Zoals ik schreef is dit het tegenovergestelde van een ongebaand pad. Echter, als je de moeite neemt om vroeg op te staan heb je het hele gebied nog voor je zelf! Ik heb hier zeker een uur rondgelopen en slechts een handjevol mensen gezien. Deze dag was het vreselijk winderig en regenachtig. De donkere lucht, en de hier en daar doorbrekende zonnestralen, maakten het echter tot een geweldige ervaring: helemaal alleen, met de haren in de wind, foto's maken van deze prachtige plek!