Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een Australisch Nationaal Erfgoed en loopt langs de zuid-oostelijke kust van Great Ocean Road tussen de steden van Torquay en Allansford. De Great Ocean Road (B100) is een van Great Ocean Road's meest beroemde wegen voor roadtrips. Het brengt reizigers langs surfplekken, regenwouden, badplaatsen, bomen met koala’s, kalkstenen kliffen, heidevelden en de golven van de Zuidelijke Oceaan. Onderweg kom je ook langs de Twelve Apostles.

Informatie over Great Ocean Road

Beste foto's & tips van Great Ocean Road

'377382' door vaboza '377382' door vaboza

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

12 apostelen Great...

vaboza

De 12 apostelen is natuurlijk een van de hoogte punten van de Great Ocean Road maar gelijk ook erg druk. Wij zijn aan het begin van de avond terug gegaan om nog foto's te kunnen maken bij een ondergaande zon. We hebben een camping gevonden slecht een paar kilometer verderop waardoor het goed te doen was om nog even terug te gaan. En zoals je kunt zien is dat echt de moeite waard geweest.

'226895' door daphneverbeek '226895' door daphneverbeek

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

Die apostelen...weetj

daphneverbeek

Tsja wat moet ik hier nou over vertellen... de alom bekende 'Twelve Apostels', ook al zijn het er geen twaalf meer... vond het een allemachtig prachtige plek, had gelukkig ook geluk met het heerlijke weer... Heb gewoon een heeeele tijd daar op een bankje gezeten en zitten genieten... zucht

'489260' door viona '489260' door viona

AustraliëGreat Ocean Road

AustraliëGreat Ocean Road

The Grotto: prachtig.

viona

Langs The Great Ocean Road zijn meerdere prachtige dingen te zien. De meeste toeristen komen voor The Twelve Apostles, maar als je meer westelijk rijdt, zijn er net zulke prachtige rotsformaties en uitzichten. Misschien nog wel mooier qua ervaring, omdat er veel minder toeristen zijn (bij de 12 apostles zijn wij snel weggerend, zoveel toeristen als daar liepen, dat was echt niet leuk meer). Een van de mooiste en bijzondere plekken langs The Great Ocean Road vonden wij The Grotto. The Grotto is eigenlijk een zogenoemd sink hole, een komvormige depressie aan de oppervlakte van de aarde, ontstaan door ondergrondse oplossing van gesteenten of door instorting van holle ruimten in de ondergrond (met dank aan de encyclopedie :-) ). Je kunt met eb de trappen langs de klif naar beneden lopen, waar dan rustig water in de sink hole staat met een prachtige diepblauwe kleur. Door het gat in het gesteente heen kijkend, zie je erachter de wilde oceaan. Die tegenstelling tussen wild water en rustig water was erg apart, maar het mooist waren de kleuren. Die waren live nog mooier dan op de foto. Het was echt een prachtig gezicht.

Laat kaart zien