Great Barrier Reef

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De adembenemende Whitsunday eilanden

Great Barrier Reef,
Australië


Als in een droom: daar vliegen we dan, per helikopter vanuit Airlie Beach, over de Whitsunday Islands en Inlet, op weg naar Whitehaven Beach. Af en toe moeten we elkaar echt even knijpen: is dit echt?
Zo mooi!

De Whitsundays liggen aan de Oostkust van Australie, en bestaan uit 74 eilanden, waarvan er maar een paar bewoond zijn en een groot deel National Park is. Met de helikopter landden we op Whitehaven Beach, een parelwit strand, met turquoise water waar we de pijlstaartroggen langs zagen zwemmen. Als in een droom...

Ook met kinderen is Australie goed te doen. Voor hen is het al een avontuur om letterlijk naar de andere kant van de wereld te gaan. Onze zoon verheugde zich er enorm op om The Opera House te zien, die hij al zo vaak op televisie had gezien en kende uit de film ‘Finding Nemo’.
Snorkelen op het Great Barrier Reef, kangoeroes in het wild zien, een koala-opvang bezoeken, parelwitte stranden bezoeken, op zoek naar dieren en planten in het regenwoud, op avontuur in een camper, op zoek naar krokodillen in Kakadu National Park, Australie heeft onbegrensde mogelijkheden om met kinderen te ontdekken!
Juist doordat er zoveel te zien en te doen is, is het belangrijk om keuzes te maken. Voor kinderen is het fijn om ergens 2 of 3 dagen te blijven, zodat ze ook op onderzoek kunnen op de camping (als je met camper reist) of rond de accommodatie. Even lekker zwemmen en schelpen zoeken na een dag vol activiteiten of een lange rit. Dit brengt rust en leidt vaak tot bijzondere ontmoetingen.