Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif ter wereld aan de oostkant van de staat Queensland en ook een de grootste toeristische trekpleister van Great Barrier Reef. Het wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Deze 'natuurlijke levensvorm' is de enige op aarde die al vanaf de maan (!) te herkennen is. Kleurrijke koralen, grote vissen, kleine zeedieren en het meest spectaculaire: een onderwater sneeuwstorm bij het voortplanten van de koralen. Zonder twijfel is dit een paradijs voor duikers en snorkelaars, met een kijkdiepte tot wel zestig meter.

Informatie over Great Barrier Reef

Beste foto's & tips van Great Barrier Reef

'501327' door thijsvincent '501327' door thijsvincent

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

I <3 the Great Barier

thijsvincent

Het Great Barrier Reef, een locatie die wel op ieders lijstje staat. En terecht, hoe eerder je er naar toe kan hoe beter want de toekomst ziet er niet al te rooskleurig uit voor dit spektakel van de natuur. Als je er dan toch bent, doe dan even lekker decadent en ga niet met de boot er naar toe om te snorkelen of duiken, maar ga met een watervliegtuig, geloof me het is de moeite waard. Dan kan je dit wonder van de natuur in al zijn glorie bewonderen en zie je prachtige dingen, zoals dit hartvormig stukje rif.

'492411' door nikki00 '492411' door nikki00

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Zeilen in de...Whitsu

nikki00

Zeilen door de Whitsunday Islands is een geweldige manier om de Great Barrier Reef te zien. Er zijn verschillende maatschappijen die excursies naar de eilanden aanbieden en er is genoeg keus in het aantal dagen, soort boot en soort excursie. Wij hebben 3 dagen gezeild en gesnorkeld met Ozsail, een waanzinnige ervaring. De meeste boten vertrekken vanuit Airlie Beach.

'417438' door Regien '417438' door Regien

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Swim like a Turtle

Regien

Het Great Barrier Reef is voor mij één van de mooiste wereldwonderen der natuur. Heb je met je snorkel op eenmaal je ogen naar beneden gericht, bestaat er om je heen niets meer, je gaat alleen nog maar op in de kleurrijke onderwaterwereld onder je. Met een beetje geluk kun je meezwemmen met een zeeschildpad. Ze zwemmen heel langzaam, gaan regelmatig ergens zitten om wat te eten en zwemmen af en toe naar het wateroppervlak om adem te halen. Dát is het moment voor de foto's! (Gemaakt met FujiFinepix F30 op autostand)

Laat kaart zien

Laatste Great Barrier Reef artikelen

Slaap op Great Barrier Reef

Stel je voor dat je wakker word op een plek waar je omringd bent door hemelsblauw water, met prachtige kleurrijke visjes. Met de Reefsleep Experience kun je op een wel heel speciale manier genieten van het grootste koraalrif ter wereld.

Stel je voor dat je wakker word op een plek waar je omringd bent door hemelsblauw water, met prachtige kleurrijke visjes. Met de Reefsleep Experience...

Ervaar het Great Barrier Reef buiten de gebaande paden

Als je denkt dat een reportagereis naar het Great Barrier Reef in Australië superrelaxed is, dan heb je het mis! Niks luieren op stranden en cocktailtjes drinken - voor Columbus-reporters Mark Mackintosh en Malou van Breevoort is het vooral haasten om van de ene naar de andere paradijselijke plek te...

Als je denkt dat een reportagereis naar het Great Barrier Reef in Australië superrelaxed is, dan heb je het mis! Niks luieren op stranden en cocktailt...