Blue Mountains

Een keten op twee uur rijden ten westen van Sydney. De bergen van de Blue Mountains hebben hun naam te danken aan de eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geven. Naast een prachtig uitzicht vind je hier inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en dicht struikgewas. Bezienswaardig zijn onder andere de Jenolan Caves en de Three Sisters.

Informatie over Blue Mountains

Beste foto's & tips van Blue Mountains

'448947' door Jeannette67 '448947' door Jeannette67

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Doorkijkje three...si

Jeannette67

Een uurtje rijden van Sydney ligt het natuurgebied The Blue mountains. Wij waren hier in de Australische winter en het was hier ijzig koud. Met het steilste treintje ter wereld (Scenic Railway) kun je een berg af rijden en wandelen in het dal waar wonderbaarlijk een tropisch regenwoud verscholen ligt met beekjes en watervallen. Ondanks dat het er vochtig en kil was hebben we genoten van de omgeving. Plots brak de zon door het grijze wolkendek heen en toen schoot ik, tussen de varens door, een foto van de drie rotsformaties die bekend staan als `The tree sisters. Deze 3 versteende Aboriginal vrouwen (uit een oude legende), konden zich slechts 5 minuten koesteren in het zonnetje alvorens het weer begon te miezeren.

'501988' door thijsvincent '501988' door thijsvincent

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

The Blue Mountains...

thijsvincent

The Blue Mountains, een populaire, toeristische plaats. Maar met rede, dit prachtige stuk natuurgebied heeft je een mooie wandelroute te bieden, en als je niet zo een wandelaar bent, zijn er voldoende alternatieven in de vorm van een kabelbaan met glazen bodem en een treintje die de berg af raast. Een leuke wandeling met veel trappen, maar een absolute aanrader.

'522525' door Bart Brouwer '522525' door Bart Brouwer

AustraliëBlue Mountains

AustraliëBlue Mountains

Waterval

Bart Brouwer

Een lange sluitertijd opname van een kleine waterval in de Australische Blue Mountains. De Blue Mountains liggen niet ver buiten Sydney, en het gebergte is daarom makkelijk vanuit Sydney per trein of auto te bereiken.

Laat kaart zien