Australië image

Australië


Populaire bestemmingen

Australië
Oceanië
Columbus Travel

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Australië

Australië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Australië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Australië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(31)
Bekijk reviews >

1. Bekijk de Twelve Apostles zonder mensenmassa’s

Wil je het natuurschoon met de nodige rust aanschouwen, sta dan voor dag en dauw op. Of kies voor een rustiger alternatief.

2. Ga eilandhoppen op het Groot Barrièrerif

De zuidelijke helft van het Great Barrier Reef blijft een onder-de-radarbestemming, met eilanden en koraalriffen die je helemaal voor jezelf hebt.

3. Bewonder de mooiste natuurcreaties in Karijini National Park

Dat de natuur de meest wonderlijke creaties kan vormen bewijst het ongerepte Karijini National Park.

Columbus Travelguides

Jouw digitale reisgids per bestemming

Columbus Travelguides

€ 1.95

Columbus Travelguides

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Quokka
Quokka
Perth
Travelbag
Quokka
Quokka
Perth
Travelbag
Oostkust Tasmanië
Oostkust Tasmanië
Tasmanië
Mitevisuals

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Australië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Australië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid:

  Wat is de munteenheid van Australië en wat is de koers? Lees hier alle over de officiële munteenheid en koers van de munt van Australië. Hiermee kan je gemakkelijk omrekenen wat de omwisselkoers is ten opzichte van de euro. Elk land heeft zijn eigen munteenheid. Een aantal landen echter heeft een gezamenlijke munt of hebben geen munt. Zij hebben dan vaak de Amerikaanse dollar als officiële munteenheid. Ook kan een land een eigen munt hebben die een vaste koers heeft met een andere munteenheid zoals de Amerikaanse dollar. Deze omwisselkoers kan daarmee niet fluctueren.

  . De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.
 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  6 januari – Driekoningen
  Viering van de dag dat drie wijzen (later Koningen) een bezoek brachten aan het kind Jezus, met behulp van een wonderlijke ster die hen daarnaartoe had geleid.

  26 januari - Australia Day
  Herdenking van de oprichting van de eerste Europese nederzetting in Port Jackson, nu onderdeel van Sydney, in 1788.

  April – Goede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.

  April – Pasen

  25 april – ANZAC Day
  Anzac Day (Australian and New Zealand Army Corps) is de dag waarop Australiërs die stierven in oorlogen, conflicten en vredesoperaties worden herinnerd.

  14 mei -  Hemelvaart
  De herdenking van Jezus die is opgevaren naar God in de hemel.


  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  13 juni – Koninginnedag
  Viering van de verjaardag van de koninging.

  Naast de feestdagen zijn er ook nog een aantal noemenswaardige festivals:

  Fringe Festival
  Het Fringe Festival wordt eind februari in Adelaide gehouden. Het evenement begint met een parade op Rundle Street. Tijdens het festival zijn er allerlei optredens van artiesten zowel binnen als buiten.

  Shinju Matsuri
  Het Shinju Matsuri is een jaarlijks festival dat wordt gehouden in Broome.  Het festival vindt eind augustus of begin september plaats. Er worden in de stad straatparades gehouden en bootraces. Op het strand zijn er concerten en in de avond is er vuurwerk. Ver van tevoren een accommodatie boeken is aan te raden vanwege de drukte van het festival.

  Fringe Festival
  In Melbourne wordt jaarlijks in oktober het Fringe Festival gehouden. Voor drie weken is de stad in de ban van voorstellingen en exposities van experimentele en alternatieve aard.

 • Australië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Australië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Australië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil:

  Wat is het tijdsverschil met Australië? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Australië zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.


  De hoofdstad van Australië is Canberra.
  Het oppervlak van Australië is 11x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels.