Wyoming foto's & tips

'168602' door Mathilda '168602' door Mathilda

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Amish

Mathilda

We kwamen traditionele Amish (mensen van een protestantse geloofsgemeenschap uit Noord-Amerika) tegen in Yelllowstone. Ik vond dit wel een mysterieuze foto geworden, deze mensen met het stoom van een heet waterbron op de achtergrond.

'513623' door Schopman '513623' door Schopman

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Het Minerva terras in

Schopman

Het Minerva terras in het Mammoth Hot Springs gebied van Yellowstone National Park. Al veel collega-reisreporters vóór mij hebben Yellowstone Natl. Park bezocht en de fenomenale natuurverschijnselen van vulkanische oorsprong beschreven die het park herbergt. Daar hoef ik dus nu weinig meer over te zeggen omdat ik eventueel in herhalingen zou kunnen vervallen. Toch zijn er wel enkele dingen waarover ik even kort iets wil zeggen voordat ik het wil hebben over een van de, naar mijn mening, erg attractieve natuurfenomenen in het park Het Yellowstone is het oudste nationaal park in de wereld. Het werd in 1872 opgericht door president Ulyssus Grant en staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het park heeft een enorme oppervlakte en is nog net iets groter dan onze provincies Groningen, Friesland en Overijssel samen. De gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter, zodat het in het begin van oktober 2014, toen wij er waren, al behoorlijk koud was en de eerste sneeuw begon te vallen. Alle vulkanische verschijnselen die zich in Yellowstone voordoen, worden veroorzaakt door een enorme krater die zich onder de oppervlakte van het park bevindt. Deze supervulkaan komt gemiddeld elke 600.000 jaar tot een grote uitbarsting. De laatste vond 640.000 jaar geleden plaats; in feite is hij dus over tijd ?. Vrees kon mij echter niet weerhouden om het park nog een keer te bezoeken. Een geweldig mooie weg Vanuit Billings, Montana, reden we via Red Lodge en Cook City over de scenic byway 212 de noordoost ingang van Yellowstone binnen. Deze scenic byway is landschappelijk een van de mooiste wegen (zie www.beartoothhighway.com) waarop we ooit gereden hebben. Hij biedt prachtige uitzichten op het Beartooth bergmassief. Deze weg wil ik van harte als tip aanbevelen. Verder westwaarts rijdend vervolgden we onze weg naar de Mammoth Hot Springs camping waar vandaan we o.a. het vlakbij liggende Minerva terras bezochten. Het Minerva terras. Dit terras is een onderdeel van de kalkterrassen van Mammoth Hot Springs. Door deze heetwaterbronnen wordt kalk op de terrassen afgezet die travertine wordt genoemd. De oudere terrassen zijn meestal donker- of lichtbruin van kleur en de terrassen waarop zich korter geleden travertine heeft gevormd, kunnen, mede door de algvorming, een breed scala van kleuren tonen. De meest recentelijk met travertine overdekte terrassen zijn sneeuwwit. Op de foto zie je een deel van het Minerva terras dat ik erg mooi vond. Meer weten, zien en horen over ons bezoek aan Yellowstone? Kijk dan naar de videofilm die we in het park maakten en laat je op een prettige manier verrassen. De film is te zien op https://vimeo.com/140784727.

'518197' door antwan '518197' door antwan

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Leigh Lake in het...G

antwan

Leigh Lake is een bergmeer in het Grand Teton N.P. Veel mensen bezoeken dit park slechts kort als ze op weg zijn naar Yellowstone. toch is het park een uitgebreider bezoek waard. Je vindt er veel meren waarin je heerlijk kunt zwemmen maar ook het huren van een kano om over het meer te kanoën is een aanrader. Wil je niet het water op of in dan zijn er ook een groot aantal wandelingen om de meren heen waarbij je vaak een prachtig uitzicht hebt op de bergketen van de Grand Tetons.

'460403' door neretslok '460403' door neretslok

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Idyllisch...berglands

neretslok

Ik had boven deze foto ook The sound of music kunnen zetten want het doet me wel een beetje aan een Oostenrijks alpenlandschap denken. Het is het Grand Teton NP in Wyoming, inderdaad een mooie berglandschap.

'454187' door neretslok '454187' door neretslok

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Grote Tieten

neretslok

Grote tieten, uren kon ik er naar kijken en ik heb er veel foto's van gemaakt. Voordat jullie gaan denken dat Neretslok nu toch wel heel erg van het pad af is, moet ik me snel verklaren. De eersten die dit deel van de USA ontdekten waren voor de verandering de Fransen, die deze hoge bergtoppen (waarvan ook zij onder de indruk waren) grote tieten noemden, in het Frans: grand teton. En zo heet dit nationaal park tot op de dag van vandaag nog steeds. Een indrukwekkend gebied, met Jackson Hole als zeer aangename centrumplaats. Op dit moment wordt er volop geskied. Deze foto is eind juni van dit jaar gemaakt.

'488132' door ErwinenManon '488132' door ErwinenManon

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Bizons

ErwinenManon

We verbleven een aantal dagen in het sfeervolle stadje Jackson Hole. In de omgeving is veel wildlife te vinden en de lokalen weten vaak precies waar je moet zijn om de elanden en bizons te kunnen spotten. Nou moet je natuurlijk wel wat geluk hebben maar deze bizon kwamen we tegen na 10 minuten "wildlife spotten"! Ohja Bizon's spotten is daar gratis (geen park entree)

'458061' door Ellen69 '458061' door Ellen69

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Mormon row

Ellen69

Een vaker gefotografeerde schuur in Grand Teton National Park; in de Mormon row. Daar waar vroeger mormonen gesetteld waren, staan de voormalige mormonenwoningen er nu soms wat vervallen bij - doodzonde als daar niet wat aan wordt gedaan. Gelukkig konden wij de charme van dit schuurtje nog aanschouwen, de schoonheid ervan benadrukt door de prachtige Tetons op de achtergrond.

'459162' door pensionado '459162' door pensionado

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Once upon a time in..

pensionado

In de staat Wyoming ligt de plaats Cody. Deze werd gesticht door en is genoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Om de wild west sfeer te doen herleven, wordt tegen zonsondergang voor het door Buffalo Bill gebouwde Irma Hotel door de Cody gunfighters een hilarische show opgevoerd.

'401674' door Regien '401674' door Regien

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Mormon Row Barn

Regien

De Mormon Row Barn en de John Moulton Barn kun je vinden vlak buiten Grand Teton NP. Het zijn de meest gefotografeerde schuurtjes van Amerika, wat niet gek is door de fotogenieke ligging met de bergketen op de achtergrond. Bij zonsopkomst vind je er veel fotografen. Begin september zijn de nachten rond het vriespunt en de dag start koud. Toch ben ik niet de enige die bij zonsopkomst bij de schuurtjes post vat met camera en statief. Ik tel er zeker 10! Ik beken: fotografen zijn freaks! Interesse in de locatie? Lees mijn tip: 'Meest gefotografeerde schuurtjes van Amerika'. En wil je meer lezen over Grand Teton, lees je daar alles over in mijn nieuwste blog!

'484692' door Peerderik '484692' door Peerderik

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Chapel of the...Trans

Peerderik

The Chapel of Transfiguration is een kapel in het gehucht Moose, dat in de vallei Jackson Hole licht. Gebouwd in 1925, met de Tetons als decor, is dit wel een van de meest gefotografeerde kapellen van de V.S. Tijdens de zomer wordt er nog elke Zondag een dienst gehouden, en is het een geliefde plaats voor bruiloften.

'460799' door neretslok '460799' door neretslok

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Upper and lower falls

neretslok

Artist point en inspiration point. Die namen zijn niet voor niets gegeven aan het uitzicht dat je hebt op de plaats waar de Yellowstonerivier zich naar beneden stort. De Upper en Lower Falls: ik heb niet vaak heel hardop kreten van verrukking geslagen, maar hier wel!

'517344' door ALopezBlanco '517344' door ALopezBlanco

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Verduiveld een...eekh

ALopezBlanco

Voorjaar 2014 gingen we voor de 3e keer op camperreis door de US of A. Voor ons de ultieme manier om te reizen door dit land met onbegrensde mogelijkheden. Met een spiksplinternieuwe camper reisden we van Mineapolis in 18 dagen naar Denver. Het Devils Tower NP deden we aan als tussenstop maar na een blik op de heerlijk rustig, natuurlijk campground besloten we hier te overnachten. Dit gaf ons tijd om langer van de Devils Tower te genieten. Dit is een 265 hoge monoliet, de geologen zijn er nog niet over uit hoe het ontstaan is, van vulkanisch gesteente. Het staat in een landschap van glooiende heuvels met prairies, loof- en dennenbossen. Je kan een rondje om de Devils Tower lopen, deardevils kunnen het beklimmen, en wandelen door prairiedog town (te schattig). Op de campground zagen we deze prachtige eekhoorn. Lucky shot!

'517099' door antwan '517099' door antwan

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Geiser in Yellowstone

antwan

Yellowstone is een van de mooiste en kleurrijkste nationale parken van de Verenigde Staten. Je vind hier o.a geisers, kleurrijke heetwaterbronnen en modderpotten. Naast deze geothermische verschijnselen leven er veel wilde dieren zoals beren, bizons, elanden en herten. Om het park goed te kunnen ontdekken heb je minimaal een paar dagen nodig. Het park is opgedeeld in diverse geiserbassins en per gebied is zeer uitgebreide informatie beschikbaar over de wandelingen en de bezienswaardigheden in dit gebied. Zomers kan het erg druk zijn maar als je je bezoek plant in de vroege ochtend of de late namiddag ontloop je de grote mensenmassa. Op deze foto zie je een kleine uitbarsting van de Castle Geyser, een van de geisers die regelmatig uitbarst. Bij het bezoekcentrum bij de Old Faithfull geiser kun je een overzicht krijgen van de verwachte tijdstippen waarop de meest regelmatige geisers uitbarsten.

'539178' door antwan '539178' door antwan

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Schwabachers Landing.

antwan

Het Grand Teton N.P. is een nationaal park net ten zuiden van Yellowstone N.P. Ten onrechte wordt dit park vaak slechts kort bezocht door bezoekers op weg naar Yellowstone N.P. Het park is zeker een bezoek van 2 dagen waard. Je kunt er mooie wandelingen maken waarbij je eigenlijk continue een uitzicht hebt op de Teton bergketen. Een van de mooiste plekjes in het park, en slechts weinig bezocht, is Schwabachers Landing. Vanaf dit punt kun je 's ochtends vroeg genieten van de reflectie van de bergen in een klein riviertje. Omdat dit plekje niet in de officiële parkbrochure staat komen er slechts weinig mensen. Toch is het zeer eenvoudig te bezoeken. Vanaf het visitor centre bij Moose (het meest zuidelijke visitorcenter, direct bij binnenkomst in het park) rijdt je terug de Hw191 op. Je gaat hier links af. Na enkele km'ers zie je links de glacier view parkeerplaats. Ongeveer 1 km verder vindt je linksaf een kleine, niet gemarkeerde afslag. Deze weg loopt meteen steil naar beneden en komt een halve km verder uit bij Schwabachers Landing.

'369784' door Floydian '369784' door Floydian

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Lower Falls -...Yello

Floydian

Diep in Yellowstone N.P ligt Lower Falls, in wat ook wel genoemd wordt de Grand Canyon van Yellowstone N.P. Lower Falls ligt aan de monding van de Yellowstone rivier. De gele kleuren op de rotsen verklaren de naam Yellowstone. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 300mm 2.8L USM Exposure; 1/1000 sec Aperture; f8 Filter; none ISO; 200 RAW

'458532' door neretslok '458532' door neretslok

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Close encounters of..

neretslok

Voor het maandthema januari 2015: In Steven Spielberg's film ' Close encounters of the third kind ' komt hij niet heel veel in beeld, maar wel op cruciale momenten. Devils tower in Wyoming. Deze monoliet speelt dan ook een belangrijke rol in de film, waarin buitenaards leven verwacht wordt op de aarde en dat er uiteindelijk ook komt. De landing vindt plaats voor deze rots! Algemeen: De route die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen, we hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood-, westwaarts naar Wyoming – Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

'491578' door ErwinenManon '491578' door ErwinenManon

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Herfstkleuren

ErwinenManon

Wij verbleven afgelopen oktober een paar dagen in Jackson Hole. Van daaruit zijn het Teton NP wezen verkennen. Tijdens een dagje wildlife spotten kwamen we deze schitterende bomen tegen, wat een kleuren!

'408390' door Regien '408390' door Regien

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Mysteries of Earth

Regien

Je blijft je verbazen over de natuurkrachten die vrijkomen in het vulkanische Yellowstone. De heldere poeltjes met kleurrijke randen die ontstaan zijn door bacteriegroei zijn toch wel 'n mysterieuze speling van de natuur. De bekendste en grootste is de Grand Prismatic. Ik plaatste al eerder een foto vanaf de heuvel die je hier op de achtergrond ziet, maar dit vooraanzicht met de felle kleuren en de damp die er af komt, vind ik toch ook te bijzonder om niet te laten zien. (Exif: f/14, sluitertijd 10/1600, iso 200, 17mm)

'374810' door Floydian '374810' door Floydian

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

John Moulton Barn -..

Floydian

Dit is de "The John Moulton Barn" in Grand Teton N.P, Wyoming. Ding is helemaal dood gefotografeerd, so what's new. Iets wat ik nog nooit eerder zag was een zeer lange belichting met beweging in de wolken. Dus mijn "Lee Big Stopper" gberuikt om het licht flink te knijpen en daarboven nog eens een Lee 0.6 gradatie filter om de lucht wat tegen te houden. 2 minuten belichting, half 7 in de ochtend, windstil, een heerlijk begin van de dag. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 24-70mm 2.8L USM Exposure; 120 sec Aperture; f22 Filters; Lee Big Stopper + Lee Hard Edge 0.6 Grad ISO; 100 RAW

'416525' door jorntgerritsen '416525' door jorntgerritsen

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Snake River

jorntgerritsen

Zonsondergang bij Snake River Overlook. Deze plek is bekend gemaakt door Ansel Adams die hier 70 jaar geleden de s-bocht in de Snake River fotografeerde. Toen stonden er nog geen bomen en was het uitzicht op de rivier vrij. Het maakt niet uit hoe het landschap veranderd is, het uitzicht is het nog steeds een van de mooiste uitzichten op de Tetons. De zonsondergang (en ook de zonsopkomst) kunnen het uitzicht nog mooier maken. Ik heb gebruik moeten maken van graduated ND filters om de grote variatie tussen licht en schaduw goed te krijgen. Het was erg bewolkt op het moment van de zonsondergang, maar gelukkig brak de zon nog net even door de wolken heen voordat hij achter de bergen verdween. Snake River Overlook ligt negen mijl ten noorden van Moose, vlakbij Grand Teton National Park. Exif data: - F-stop: 4 - Sluitertijd: 1/20 - ISO: 100 - Brandpuntsafstand: 17mm - Flitsmodus: geen

'405410' door Annemieke50 '405410' door Annemieke50

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Yellowstone National.

Annemieke50

Onze aankomst bij Yellowstone was gelijk heel indrukwekkend. De hitte straalde ons tegemoet. Dit water is kokend heet. Dit hele park staat bol van vulkanisme. Ondergronds bevindt zich een vulkaan die eens in de 600.000 jaar tot uitbarsting komt. Een eng idee als je daar loopt.

'495513' door neretslok '495513' door neretslok

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Wyoming

neretslok

Wyoming noemt zich graag de allerlaatste wildwest staat. In werkelijkheid valt dat wel mee, natuurlijk er zijn cowboys en rodeo's, maar verder is het leven er heel modern. Wyoming is zelfs een van de rijkste staten van de USA. En rijk aan natuur, dat ook!! Deze foto is gemaakt aan de rand van Yellowstone NP.

'400907' door Regien '400907' door Regien

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Grand Prismatic

Regien

Yellowstone: je blijft je verbazen over de natuurkrachten die vrijkomen in dit vulkanisch gebied en de heldere poeltjes met hun kleurrijke randen die ontstaan zijn door bacteriegroei. De bekendste en grootste is de Grand Prismatic. De officiele lookout doet geen recht aan de schoonheid. Je zou op een heuvel moeten kunnen klimmen. Gelukkig zijn er altijd mensen die datzelfde ook bedacht hebben. Je leest de bear warnings, je laat je er niet door afschrikken en dan begin je aan de wandeling. Gelukkig lopen er meer mensen die kant op dus ik hoef niet alleen de berg op. Het is een moeilijke klim: het is steil en er liggen overal boomstammen. Er komen mensen naar beneden die ons aanmoedigen en zeggen dat de beloning groot zal zijn. En ze hebben gelijk! (Meer nuttige info kun je lezen in mijn nieuwste tip en blog!)

'484805' door Peerderik '484805' door Peerderik

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

TA Moulton Barn

Peerderik

Mormon Row is een van de meest pittoreske gebieden van Grand Teton. Rustieke oude gebouwen, omringd door open velden, en de Tetons op de achtergrond. Hier zien we de TA Moulton Barn tegen een machtig decor.