Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The White House

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Van de zomer bezochten we voor het eerst Washington DC. Met de fiets ontdekten we deze mooie stad met de ontelbare monuments en memorials. En uiteraard fietsten we ook langs The White House. Het blijft gaaf en een beetje onwerkelijk om opeens naast dit zo bekende gebouw te staan, dat je bijna dagelijks op televisie ziet. Wij vonden het erg leuk! En het is een aanrader om deze stad op de fiets te ontdekken, al was het ook erg warm.

'Het Witte Huis is het werkterrein en de ambtswoning van de zittende president van de Verenigde Staten. Het gebouw is als centrum van de speciaal als hoofdstad ontworpen stad Washington gebouwd, als een van de pijlers van de drie machten (trias politica): de uitvoerende macht.
Het gebouw werd in de beginjaren doorgaans President's House genoemd. Dat het publiek de naam White House voor het gebouw gebruikte, is voor het eerst vastgelegd in 1811. In officiële documenten werd het gebouw Executive Mansion genoemd. In 1901 noemde Theodore Roosevelt het gebouw officieel White House-Washington.' (bron: Wiki)