Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Smithsonian - Arts and Industries Building

Washington D.C.,
Verenigde Staten


We hebben een prachtige wandeling gemaakt door Washington. We starten bij het Martin Luther King memorial, Wordwar II memorial, Vietnam War Memorial, Korean War memorial , White House, via China Town naar het Capitol, ook een bezoek gebracht aan de Botanic garden en daarna kom je het Smithsonian - Arts and Industries Building tegen en ook nog het Space museum het museum voor American Indians , museum van African art, op deze route liggen nog veel meer museums. Voor elk wat wils. Is een wandeling van ongeveer 15 KM. Musea in Washington zijn GRATIS

Het Arts and Industries Building is een onderdeel van het Smithsonian Institution, een museum complex aan de National Mall in de Amerikaanse hoofdstad Washington, D.C..

Het door architect Montgomery Meigs in de Victoriaanse stijl opgetrokken gebouw werd in 1881 geopend met een inauguratie-bal van president James Garfield. Het National Museum kreeg dat jaar zijn huidige naam en focuste zich meer op de Amerikaanse geschiedenis met kunst, wetenschappelijke, sociale en militaire invalshoeken.

Het onroerend erfgoed was in 1971 al erkend als National Historic Landmark. I In 2004 werd het gebouw gesloten als publieke tentoonstellingsruimte in verband met uitgebreide renovatiewerkzaamheden. In het voorjaar van 2016 gingen de eerste tijdelijke evenementen door in een gerestaureerde vleugel van het gebouw. De definitieve toekomst van het gebouw, en de eventuele volledige restauratie zijn nog onbepaald.