Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Capitool

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Na de avondtour langs alle monumenten de volgende ook een wandeling gemaakt om de monumenten bij daglicht te zien maar ook om even een kijkje te nemen bij het Nelson Mandela Monument, Het Witte huis en het Capitool. Ook kan de begraafplaats Arlington is op loopafstand.

Het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de VS. In het Capitool zetelen zowel de Amerikaanse Senaat (vals het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (evenredige , tezamen het Congres genoemd.

De bouwwerkzaamheden van het Capitool begonnen op 18 september 1793. Met een ceremonie werd door George Washington de hoeksteen van het Capitool gelegd. Bij de bouw lieten de architecten zich veelvuldig inspireren door Romeinse architectuur. Voor de bouw en het hakken en vervoeren van stenen werden slaven gebruikt. Het Senaatsgedeelte werd opgeleverd in 1800, terwijl het Huis van Afgevaardigden-gedeelte pas in 1811 gereed was. Opvallend aan het Capitool is dat het in de neoclassicistische stijl gebouwd is.

Het midden van het Capitool bestaat uit een rotonde, bekroond met een koepel met een diameter van ca. 30 meter. Op de schilderingen staan onder meer de presidenten Abraham Lincoln en Ulysses S. Grant. Deze gietijzeren koepel is pas in 1863 voltooid