Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lincoln Memorial

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Washington D.C. heeft ons hart gestolen. Nog veel meer als New York. Dit was een onvergetelijke ervaring; het voelt als het hart van Amerika. We zijn er 5 dagen geweest, blaren gelopen en elke minuut actief... en nog hebben we zoveel niet gezien. Hier besef je waar de vaderlands liefde en trots vandaan komt. En voelde ik des te meer wat ik zo erg mis in ons eigen land. Houvast, geschiedenis... maar ook het bijvoorbeeld het 'cadeau' van de National Mall. Een wereld van kennis en ontwikkeling... voor iedereen gratis en toegankelijk. Dat zou voor alle mensen zo moeten zijn!

Dit memorial van Abraham Lincoln heeft ook grote indruk gemaakt! Lincoln wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse presidenten. Hij wordt geprezen om zijn leiderschap tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij, de versterking van de nationale overheid en de modernisering van de economie.


Door op deze manier je geschiedenis te bewaren, geef je de jeugd van tegenwoordig wat onze kinderen verliezen: roots en respect!