Virginia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

50 Shades of States Hoofdstuk 47: Virginia

Virginia,
Verenigde Staten


Vanuit Washington DC e.o. kun je door een autocommercial naar Aften, Virginia rijden. Althans, als je eerst het blik op de 66 van je afschudt. Vanaf de hoofdstad draai je de I-66 richting Chantilly, Virginia op om deze drukke weg bij afslag 57B weer te verlaten. Je komt nu op de 50. Minder banen, meer verkeerslichten. Bij Chantilly scheren de vliegtuigen van en naar Dulles International Airport over. Zodra het geluid van hun motoren wegebt, begint het landschap te golven. Extra rijbanen en verkeerslichten verdwijnen. Op en neer slingert de weg naar historisch Middleburg. Links en rechts trekken wijngaarden als bijvoorbeeld Greenhill Winery & Vineyards voorbij. Ze zijn de moeite van het proeven waard.

Vlak voor Paris sla je de 17 op om die verderop met een rechtse bocht in te ruilen voor de 688. Deze heerlijke weg kronkelt langs de eeuwenoude Stribling - appel – Orchard, waar in het oogstseizoen altijd wat te doen, luisteren en eten is. Bij het gehucht Hume sla je rechtsaf de 635 op, die je via de 522 naar Front Royal – bekend van het begin van de Skyline Drive - brengt. Voordat je in Front Royal bent, kun je nog even een ruk aan het stuurwiel naar rechts geven en de onverharde oprijlaan van de Chester Gap Cellars oprijden. Aan het eind wachten een eindeloos uitzicht, een glas wijn en een vriendelijke glimlach. Nadat de bijrijders hebben genoten van de Viognier Reserve, volg je Google Maps of de gele middenstreep en stuur je wielen tot slot naar het glooiende asfalt van US 340. Dit is de Stonewall Jackson Highway die je in een half uur voor de ingang van de Luray Caverns afzet.

Zuidwaarts gaan we verder, op zoek naar de slogan van de staat: ‘Virginia is for Lovers’. Deze twee lovers zijn van plan om meanderend langs beren over de Skyline Drive dwars door het Shenandoah National Park naar het romantische Farmhouse at Veritas te rijden. In vino veritas, beter wordt het niet.