South Dakota

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wildlife Loop Road

South Dakota,
Verenigde Staten


Custer State Park is een relatief onbekend park in The Black Hills, South Dakota. Het is 1 van de grootste staatsparken in Amerika en biedt diverse activiteiten. Zo zijn er meerdere scenic drives, 5 meren waarop diverse watersporten uitgeoefend kunnen worde n, paardrijdtochten en diverse mooie trails.

1 van de populairste activiteiten is wildlife watchen, wat vooral goed lukt op de Wildlife Loop Trail, een ca. 30 kilometer lange weg waar je grote kans hebt diverse dieren te spotten. Je vindt hier bizons, prairiehonden, burros, berggeiten, dikhoornschapen, herten, elanden en als je veel geluk hebt spot je nog een coyote, bergleeuw of bobcat (de katachtigen laten zich echter zelden zien). Wij hebben hier burros, prairiehonden, berggeiten, herten en heel veel bizons (veel meer dan in Yellowstone) gezien. Wij waren hier midden op de dag, uiteraard neemt de kans om meerdere dieren te zien toe in de ochtend- of avonduren. Neem de tijd om deze weg te rijden, want je kan je voorstellen dat al dat wildlife voor aardig wat oponthoud zorgt (uiteraard is dat het doel van deze route)!

Ik zou voor dit park alleen niet afreizen naar South Dakota, maar als je in de buurt bent voor bijvoorbeeld Badlands National Park of Mount Rushmore, mag dit park in mijn optiek zeker niet worden overgeslagen!