San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Golden Bridge !

San Francisco,
Verenigde Staten


Er zijn zoveel mooie foto’s van de Golden Gate Bridge gemaakt terwijl iets verder een echte Golden Bridge ligt. Welleswaar in het laatste zonlicht, maar het is toch ook een sieraad van San Francisco.
De San Francisco-Oakland Bay Bridge, die plaatselijk kortweg Bay Bridge wordt genoemd, is een grote brug over de Baai van San Francisco.
Het westelijke gedeelte van deze mooie brug verbindt Yerba Buena Island met San Francisco en bestaat uit twee aparte hangbruggen met elk twee pylonen, die aan een centrale betonnen verankering vastzitten. Het oostelijke deel verbindt Oakland met San Francisco en bestaat uit een stalen vakwerkviaduct, vijf kleinere stalen vakwerkbruggen en een grote vakwerkbrug. Een deel ervan loopt over een tuibrug.
Over de brug reizen ongeveer 274.000 voertuigen per dag.
Deze brug werd geopend op 12 november 1936, zes maanden voor de bekendere brug ten noorden van San Francisco, de Golden Gate Bridge.
Ben je bij de Golden Gate Bridge in San Francisco vergeet dan niet even achterom te kijken naar deze prachtige Golden (Bay) Bridge. Hij is anders, maar ook erg mooi !! (even klikken op de foto !)