San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dakloos in San Francisco

San Francisco,
Verenigde Staten


De Golden gate bridge, de felgekleurde huizen in Victoriaanse stijl en uiteraard gevangeniseiland Alcatraz zijn natuurlijk de toeristische trekpleisters van San Francisco
Daarnaast staat San Francisco bekend om haar 43 steile heuvels, waardoor de cable car een populair vervoersmiddel is. In de stad rijden drie lijnen: Powell-Mason, Powell-Hyde en de California lijn.
Naast de mooie kanten van de stad, heeft de stad ook een keerzijde. San Francisco staat helemaal bovenaan als je kijkt naar de gemiddelde huurprijs per vierkante meter (hoger dan New York, Londen of Parijs!). Dit heeft er voor gezorgd dat erg veel mensen op straat kwamen te staan.
Maar daar waar in andere steden daklozen worden opgepakt en uit het straatbeeld worden verwijderd, wordt in San Francisco juist hulp geboden. Daklozen krijgen op verschillende plekken in de stad gratis onderdak en medische zorg en eten en drinken wordt uitgedeeld. Dit zorgt er voor dat er zelfs daklozen van buiten de stad richting San Francisco trekken.
Ondanks de goede zorg die de daklozen in San Francisco krijgen werd ik toch wel erg getroffen door het beeld van deze man liggende op straat naast zijn winkelkarretje met zijn schaarse bezittingen inclusief een speelgoed leeuw , wat kan het leven toch hard zijn voor een groot aantal mensen.