Pennsylvania

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pennsylvania Dutch (Amish)

Pennsylvania,
Verenigde Staten


Ga je op vakantie naar de oostkust van Amerika, laat dan de omgeving van Lancaster County niet aan je voorbij gaan. Hier wonen grote groepen Amish die men ook wel Pennsylvania Dutch noemen. Eigenlijk had dit moeten zijn Pennsylvania Deutch, want de Amish die in Pennsylvania wonen komen voornamelijk uit Duitsland en Zwitserland.
In dorpjes met de prachtige namen 'intercourse pa' en 'bird in hand' vind je veel producten die door de Amish gemaakt zijn en veel historie. De overdekte markt in intercourse is een aanrader, hier zijn veel ambachtelijke producten van Amish te koop. je mag eerst alles proeven en geloof me de chocolate chip cookies zijn nergens lekkerder dan daar.
Als je tijd hebt is het de moeite waard om rond te rijden in de omgeving. Je kan de boerderijen van de Amish herkennen doordat er geen elektriciteits draden naar toe gaan. Vaak zie je karakteristieke kleding in kleuren paars, blauw en zwart buiten hangen en mooie quilts. En dan natuurlijk de buggies. De Amish gebruiken geen gemotoriseerd vervoer maar rijden met paard en wagen. Je hoort de houten wielen van verre aankomen. Ga je in de zomer dan zie je de Amish veel buiten aan het werk, er wordt veel mais en tabak verbouwd.