Bezoek de 7 wonderen van Oregon in de Verenigde Staten image
Getty Images

Bezoek de 7 wonderen van Oregon in de Verenigde Staten

Bij de highlights van de Verenigde Staten denken veel mensen meteen aan grote steden als New York en Las Vegas en beroemde toeristische attracties als de Grand Canyon en het Vrijheidsbeeld. Dit enorme land heeft echter veel meer te bieden. Zo zijn de de zeven wonderen van Oregon ook zeker een bezoek waard tijdens een reis door Amerika. We nemen je mee op een virtuele trip door deze fantastische staat! 

1.  Columbia River Gorge

Columbia River Gorge. Foto: Getty Images

We trappen af met de Columbia River Gorge in het westen van Oregon. Deze kloof is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgesleten door de Columbia River. Vanaf Crown Point op 223 meter hoogte geniet je van een adembenemend uitzicht op de kloof en op de rivier. In de kloof zelf kun je prachtige wandelingen maken door een ongerept natuurlandschap vol watervallen. Hier vind je ook de Multnomah Falls, de hoogste waterval van Oregon.

2 & 3. Mount Hood en de Oregon Coast

Oregon CoastOregon Coast. Foto: Getty Images

In het westelijk deel van Oregon ligt Mount Hood, een stratovulkaan die deel uitmaakt van het Cascadegebergte. De top is bedekt met eeuwige sneeuw en de vulkaan kent heft verschillende skigebieden. In de omgeving vind je meren zoals Trillium en Mirror waar je kunt wandelen en vanwaaruit je een uniek en prachtig uitzicht hebt op de vulkaan. Ook de kust van Oregon (Oregon Coast) wordt tot een van de zeven wonderen van Oregon gerekend.

4. Smith Rock State Park

Smith Rock State Park, Oregon. Foto: UnsplashSmith Rock State Park, Oregon. Foto: Unsplash

Smith Rock State Park ligt midden in de staat en staat vooral bekend om de vele steile wanden en prachtige vergezichten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Smith Rock wordt beschouwd als de geboorteplaats van het Amerikaanse rotsklimmen. Het park is erg populair onder sportklimmers, maar is ook zeer geschikt voor traditioneel klimmen en boulderen. Houd je niet van klimmen? Dan hoef je het park niet over te slaan: in Smith Rock kun je uitstekend wandelen. Wie weet spot je onderweg wel adelaars, haviken, rivierotters en bevers!

5. Crater Lake

Oregon Crater LakeCrater Lake, Oregon. Foto: Pixabay

In het zuiden van Oregon ligt Crater Lake, een prachtig meer waarvan het water zo diepblauw is, dat het niet geheel verwonderlijk is dat dit het diepste meer van Amerika is. Het meer ligt in het gelijknamige nationaal park (Crater Lake National Park).

6 & 7. Painted Hills en Wallowa Mountains

Painted Hills, Oregon. Foto: GettyPainted Hills, Oregon. Foto: Getty Images

In het oosten van Oregon bevinden zich de Painted Hills. De naam zegt het eigenlijk al: hier bewonder je kleurrijke bergen die bestaan uit verschillende lagen grond, die maar liefst 35 miljoen jaar oud zijn.  Hier zie je dus miljoenen jaren geschiedenis, kleur voor kleur. De verschillende tinten geel, goud, zwart en rood onderscheiden zich het sterkst in de late namiddag. In de nabijheid van de Painted Hills vind je ook de Wallowa Mountains, een bergketen met ongerepte natuur waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de omgeving.

Voor vertrek: vraag een ESTA of visum aan

Als reiziger dien je vóór je vertrek naar de Verenigde Staten een ESTA of visum aan te vragen. Een ESTA (electronic system for travel authorization) is gemakkelijker, goedkoper en sneller aan te vragen dan een visum. Het ESTA heeft een geldigheidsduur van twee jaar; gedurende deze periode is het mogelijk meerdere reizen naar de VS te maken. Elk verblijf in de Verenigde Staten van Amerika mag met een ESTA maximaal negentig dagen duren, wat meer dan genoeg is om verschillende delen van het land te ontdekken. Vanaf 8 november is het voor Europese reizigers weer mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen. Houd echter wel rekening met de geldende coronamaatregelen in Amerika.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.