New York (staat)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontroerend mooi!

New York (staat),
Verenigde Staten


Het Adirondack Park is een beschermd natuurgebied in de staat New York. Het is groot!!! Het beslaat 1/3 van de staat New York, het is groter dan menig Nationaal Park het is zelfs groter dan het gezamenlijke oppervlakte van Yellowstone, Yosemite, Glacier, Grand Canyon en de Great Smokey Mountains...misschien een sprekender voorbeeld het is zo groot als 3/4 van Nederland!

Het is een bosgebied met vele meren en riviertjes. In de herfst is het een feestje om hier te zijn! Je denkt dat je na 1 week door New England wel genoeg zou krijgen van het rijden door bossen in herfstkleuren....ik kan je vertellen dat het niet zo is!

We deden een plezante autorit door het zuidelijk deel van de Adirondack en stopte bij het dorp Speculator (fantastische naam weer!) aan het Lake Pleasant, even de benen strekken.

Wauw we werden er stil van en ik had het nooit gedacht maar ik was er door ontroerd. Zo'n mooi meer had ik nog nooit gezien!
Het was er zo rustig en sereen, een meertje als een spiegeltje, de omringende bergen met bomen in herfstkleuren en een prachtig parkje met op strategische plekken wat bankjes. We stonden te genieten, uit onze ooghoeken zagen we 2 kano's in alle rust over het water glijden...wat moet dat geweldig zijn op de vroege ochtend, in deze weersomstandigheden!