Mississippi, Alabama, Louisiana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tupelo - The King was born here

Mississippi, Alabama, Louisiana,
Verenigde Staten


Ik als Elvis fan ben in 2017 samen met mijn zoon naar Amerika geweest waar wij een rondreis maakte om Graceland en de geboorteplaats Tupelo van Elvis Presley te bezoeken. natuurlijk konden wij Nashville ook niet links laten liggen (Johnny Cash museum). In de late namiddag op 15-nov.2017 waren wij de enige 2 bezoekers die het geboortehuis van Elvis bezochten, dat was een heel gaaf en uniek moment om dit samen met je zoon te doen.

Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 geboren in Tupelo, Mississippi, als zoon van Vernon en Gladys Presley. Elvis, geboren in een huis met twee kamers, gebouwd door zijn vader, grootvader en oom, was een van de tweelingbroers van de Presleys. Zijn broer, Jessie Garon, werd dood geboren. Elvis groeide op in Tupelo, omringd door zijn uitgebreide familie, waaronder zijn grootouders, tantes, ooms en neven.

Financieel waren de tijden moeilijk voor Vernon en Gladys, en ze moesten verhuizen uit het huis waar Elvis werd geboren toen hij nog maar een paar jaar oud was wegens gebrek aan betaling. Vernon en Gladys hadden verschillende banen terwijl ze in Tupelo waren en verhuisden verschillende keren tijdens de dertien jaar dat ze in Mississippi woonden.