Death Valley

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Harmony Borax Works Death Valley

Death Valley,
Verenigde Staten


Harmony Borax Works stond centraal bij de opening van Death Valley en de daaropvolgende populariteit van het Furnace Creek-gebied.
Nadat in 1881 borax was gevonden in de buurt van Furnace Creek Ranch bouwde William T. Coleman de Harmony-fabriek en begon hij eind 1883 of begin 1884 erts te verwerken. drie ton borax per dag. Tijdens de zomermaanden, toen het weer zo heet was dat het verwerkingswater niet genoeg zou afkoelen om de gesuspendeerde borax te laten kristalliseren, verplaatste Coleman zijn personeel naar de Amargosa Borax-fabriek in de buurt van het huidige Tecopa, Californië.
Het eindproduct op de markt krijgen vanuit het hart van Death Valley was een moeilijke taak en er moest een efficiënte methode worden bedacht. De Harmony-operatie werd beroemd door het gebruik van grote muilezelteams en dubbele wagens die borax over de lange route over land naar Mojave vervoerden. dit land.
De Harmony-fabriek ging in 1888 uit bedrijf, na slechts vijf jaar productie, toen het financiële imperium van Coleman instortte. Op 31 december 1974 werd de site op het nationaal register van historische plaatsen geplaatst.
Het is een mooie site om te bezoeken In Death Valley.