Death Valley

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Death Valley NP in Oktober 2015 after floodings

Death Valley,
Verenigde Staten


We waren in oktober 2015 in Death Valley NP in de Verenigde Staten, er is in die maand uitzonderlijk veel regen gevallen in dit park wat betekende dat diverse delen er van onbegaanbaar en niet toegankelijk waren, deze foto laat een overstroomd deel zien van het park.Door deze overstromingen hebben we diverse delen van het park niet kunnen bezoeken.
Death Valley is , normaal gesproken , de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Ondanks dit afschrikwekkende imago, is dit Nationale Park erg populair bij natuurliefhebbers. De vallei bevindt zich voor een belangrijk deel beneden het zeeniveau, en wordt omringd door hoge bergtoppen die vaak met sneeuw zijn bedekt.
De unieke flora en fauna hebben zich aangepast aan de extreme omstandigheden. Je vindt hier prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen, kraters en ook plekken met culturele achtergronden. De hoogste temperatuur die ooit in het park werd gemeten – in juli 1913 - was 56,7 graden Celcius.