6 verrassende uitjes voor het hele gezin (in Europa én daarbuiten) image
Unsplash .

6 verrassende uitjes voor het hele gezin (in Europa én daarbuiten)

Op vakantie ga je natuurlijk lekker met de kinderen naar het strand en de natuur in. Maar ga je ook weleens naar een festival met ze? In ieder land zijn er altijd wel leuke festiviteiten voor jong en oud. Wij zetten de leukste voor je op een rij. Wat zou jij met je gezin willen doen? 

1. Ga oesters eten in Amerika

Als je van oesters eten houdt, kun je je lol op bij het jaarlijkse oesterfestijn in San Antonio. Meer dan 90.000 oesters worden er elk jaar opgegeten tijdens het evenement dat al sinds 1916 bestaat. Behalve oesters, zijn er rock- en jazzbands die optreden en is er entertainment voor de kinderen. Verder is er vuurwerk en staan er een aantal kermisattracties. Kortom, ook een leuk evenement voor niet-oesterliefhebbers. Kijk hier voor meer informatie. 

2. Eet pap tot je geen pap meer kunt zeggen in Amerika

De inwoners van St. George eten zoveel griesmeelpap dat ze jaarlijks een heus griesmeelpap festival houden. Het festival vindt plaats sinds 1986 en is eigenlijk in leven geroepen vanwege de destijds groeiende armoede. Tegenwoordig komen er 45.000 mensen af op dit festival in het kleine stadje in Southern Carolina. Doe mee aan maiskolf-gooien en aan de beroemde griesmeelpap-eten wedstrijd, wie weet wordt je wel de 'Miss Grits' van het jaar. 

3. Ren de Vancouver Sun Run in Canada

Ren de vakantiekilo's eraf bij deze 10 kilometer lange hardloopwedstrijd. Startend vanaf het centrum van Vancouver, ren je naar het BC Place Stadium in Yaletown naar de finishlijn. Op deze route loop je samen met 50.000 andere deelnemers langs mooie parken, stranden en bruggen. De kinderen kunnen ook mee, want voor hen is er aangepaste hardloopwedstrijd van 2.5 kilometer.

4. Voel je een nutty professor in Schotland

Op dit mega-evenement komen jaarlijks 175.000 mensen af. Als je met je kinderen een leuke, maar leerzame dag wilt hebben, is het Edinburgh International Science Festival zeker de moeite waard met allerlei workshops en shows. Op twintig locaties in Edinburgh kun je met het hele gezin naar demonstraties, tentoonstellingen en tours over uiteenlopende onderwerpen zoals koken tot aan de toekomst van het klimaat.

5. Vier de geboorte van Rome in Italië

De eeuwige stad Rome bestaat al sinds 753 BC en dat wordt elk jaar nog gevierd! Met grote parades, gladiatorenshows, vuurwerk, concerten, traditionele Romaanse banketten en voordrachten door heel de stad heen, is het een leuke periode om Rome te bezoeken met je gezin. Leuke tip: 's avonds kun je gratis het verlichte Forum Romanum bezoeken. Hier vind je het hele programma. 

6. Waan je in de wondere wereld van Comics & Games in Italië

Stripboeken en spelletjes zijn voor alle leeftijden en dus leuk voor het hele gezin. Komende april wordt er in Lingotto Fiere de Comics & Games conventie gehouden waar je allerlei tentoonstellingen kan bezoeken en kennis maken met schrijvers. Voor de liefhebbers van Star Wars en van Japanse stripboeken is er zelfs een apart gedeelte op de conventie.

Waar zou jij met je kinderen heen willen? Laat het ons in een reactie hieronder weten! 

Op onze themapagina over reizen met kinderen hebben wij nog veel meer informatie over familiereizen en praktische tips voor je verzameld >>