Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kajakken tussen de ijsbergen

Alaska,
Verenigde Staten


Valdez is een van de belangrijkste vissershavens van Alaska. Vanuit Valdez kun je een kajak-tocht maken over de zee-lengte tussen de Valdez Narrows en de Golf van Alaska.

S'ochtends vroeg vetrokken we per boot vanuit de haven van Valdez (waar toevallig ook enkele boten lagen van het discovery programma 'Deadliest Catch') in ongeveer 2 uur naar een klein eilandje, het startpunt van onze kajak-tocht. Het eerste gedeelte van de tocht vaarden we langs grote ijsbergen, vogelkolonies en drijvende zee-otters. Halverwege meerden we aan bij een eiland voor de lunch. Het mooie van dit gebied is dat hier geen boten kunnen komen. Het enige geluid wat je hier hoorde was het geluid van krakend ijs en krijsende zeemeeuwen. In de middag vaarden we naar een bosrijk gebied met watervallen. Het wemelde hier van de zalmen waar vervolgens weer zeearenden op af kwamen, die jacht maakten op de vissen. Aan het eind van de middag werden we op een andere locatie weer per boot opgehaald.

De organisatie Anadyr Adventures in de stad Valdez biedt deze excursie aan. De excursie duurt een hele dag (10 uur) en kost zo'n 260 dollar.