Alaska

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek het ...voor het te laat is!

Alaska,
Verenigde Staten


Om de titel van deze foto goed te kunnen begrijpen verwijs ik graag naar de blog met meerdere foto's die ik tegelijkertijd over deze plaats heb geschreven.
We zien hier de verlaten kopermijn van Kennicott in het Oosten van Alaska, gelegen in het Wrangell St. Elias National Park.
Gesitueerd in een majestueuze omgeving van rivieren en gletsjers is het bijna onbegrijpelijk dat hier zo weinig toeristen naartoe gaan.
Zowel het stadje Kennicott als de directe omgeving verdient beter en daarom werd ter plekke na veel contact met de locals door mij de belofte gedaan om via het "Columbus-platform" dit gebied onder de aandacht te gaan brengen.
Een vertaling van de blog zal dan ook , compleet met de foto's naar Alaska worden gestuurd alwaar het in het plaatselijke nieuws van Chitina, het dorpje dat toegang geeft tot deze omgeving zal worden gepubliceerd. De lijnen zijn daar nog erg kort!
Hoe leuk is het dat mensen aan de andere kant van de wereld nu googelen op Columbus om te zien wat er over hun omgeving wordt geschreven!
Maar het allerbelangrijkste is dat meer mensen van deze plaats weten en ervan kunnen gaan genieten voordat het volledig door de wildernis is overwoekerd!