Grand Turk eiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Azuurblauw water op het eiland Grand Turk

Grand Turk eiland,
Turks- en Caicoseilanden


Hier zie je het eiland Grand Turk dat onderdeel is van de Turks Caicos eilanden.
De hoofdstad van Grand Turk is Cockburn Town.
Grand Turk is een heel rustig eiland, spitsuur op dit eiland betekent hier dat er een paar auto’s in de hoofdstraat rijden.

Naast overheidsgebouwen staat er een grote witgekalkte kerk met een helder rood dak en enkele overblijfselen van versierde gebouwen van een geïsoleerde koloniale buitenpost.

Op Grand Turk tref je enorme tegenstellingen aan, van moderne telefoons en zeer geavanceerde communicatie- en bankfaciliteiten tot 200 jaar oude kerken van kalksteen, door ezels getrokken karren en een bijzonder oude bibliotheek, waar voorwerpen van de Lucaya-Indianen te zien zijn.

Op het vaste land van Grand Turk is niet zoveel te beleven, maar de onderwaterwereld van dit eiland maakt dit ruimschoots goed.

De muren van koraal dalen steil af en het water is zo ontzettend helder dat je een een zicht hebt van wel 50 meter.
Heel bijzonder zijn de wouden vol met zwarte koraal en er leven grote scholen horsmakrelen en barracuda’s.

Bij de West Wall liggen enkele van de mooiste plekken. Eén daarvan wordt ook wel McDonald’s genoemd, vanwege twee ronde bogen die doen denken aan het logo van de bekende hamburgerketen.
Dus hou je van een rustig eiland waar boven water niet zoveel te beleven valt maar onderwater des te meer dan moet je beslist hier eens heen gaan!
Verschillende boten varen naar deze bestemming.