Trinidad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leatherback turtles spotten

Trinidad,
Trinidad en Tobago


De Noordkust van Trinidad heeft een aantal baaien waar de reusachtige leatherback turtles aan land komen om eieren te leggen. Het seizoen loopt van maart tot en met juli. 2 geef ik graag als tip.
Grande Riviere: hiervoor moet je eerst wel helemaal om rijden via Togo (dag voor uittrekken), maar dat is zeker vanaf Salybia een prachtige tocht met veel baaien, riviermondingen en vooral groen! In Grande Riviere zijn behoorlijke prijzige accommodaties als: Le Grande Almenier en Mount Plaisir Estate hotel (allebei prima verzorgd met een smakelijk ontbijt en diner) direct aan het strand. Maar het is er wel idyllisch. Ook in Nederland betaal je 90 euro voor een 2pk is dan onze gedachtengang als we eigenlijk over ons slaapbudget heen (moeten) gaan omdat er niet iets anders is tenzij je in een dump wil slapen (en die tijd hebben wij wel een beetje gehad). Er is ook nog Acajou voor 200 USD. Heb je wel een eigen prachtig ingericht huisje. Voor de nachten vrijdag en zaterdag is reserveren aan te raden, want vele kms terug heb je pas weer accommodaties) Je kunt omstreeks 17.30 uur een permit kopen zodat je later die avond/nacht het strand op mag met gids die dan ook alles (zeer boeiend!) uitlegt over de leatherback. Dus je zit op je terras of je ligt net op 1 oor en dan wordt er op je deur geklopt. Er zijn schildpadden op het strand!!!! Nog geen 10 meter lopen. Een prachtig gezicht. Wij waren vroeg in het seizoen, helaas 1 schilpad op het strand en toen deze klaar was kwam de volgende net uit het water! Maar soms zijn er wel 70 per nacht en dan heel sneu vernielen ze per ongeluk ook wel oude nesten. (geen flits te gebruiken, dus afh. van de maan of je kunt maken).
De 2e plek is Blanchisseusse bay. Hier is een heel leuk goed verzorgd hotel 'Laguna Mar', met een prima restaurant omgeven door mooie natuur met wandelpad naar de zee. Een heus bounty beach daar! Voor deze locatie is geen aparte permit nodig om de schildpaddden te mogen zien. Daarnaast is het ook overdag hier genieten van de omgeving! Heen zijn wij via Arima gereden en kom je langs het Asa Wright Nature Centre (een must voor vogelliefhebbers). Terug langs Maracas Bay. Allebei routes met veel bochten, maar prachtige natuur en vergezichten! DOEN!