Port of Spain

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Combi Suriname/Trinidad en Tobago

Port of Spain,
Trinidad en Tobago


Na 3 weken Suriname zin in 'caribbean' gevoel en strand. Aantrekkelijke tarieven van Surinam Airways. 1 week Trinidad, 1 week Tobago. Accomodatie makkelijk te vinden, zo rond de 50 euro heb je behoorlijk onderkomen. (zie mijn tips die ik later nog zal plaatsen). Met een auto rondtoeren om alle hoeken van Trinidad te bekijken. Als je iets meer tijd hebt: er zijn per half maart 2010 zelfs luxe express bussen gaan rijden. Op Tobago is een busrit een hobbelige en bochtige aangelegenheid, maar nog wel te doen. Alle bussen vertrekken steeds vanuit Scarbourough dus je kunt niet in 1 dag een rondje maken met de public bus. Er is ook geen timetable. Op Trinidad wel trouwens.
Zowel op Trinidad en op Tobago auto gehuurd via Econocars (in de stad) (erg 2e hands maar wel veilige auto's). Op Tobago wordt de auto kosteloos in de acco afgeleverd/opgehaald. We hebben eerst rondgebeld voor tarieven en verzekeringen en econocars komt heel reeel uit ons 'warenonderzoek'.
Goedkoop van aiport naar Port of Spain? (25 km) Neem dan de niet speciale airporttaxis (90 TT) rechtstreeks, maar de taxi richting Arouca.( 4 TT pp) en stap dan over op de maxitaxi (6 TT pp) naar Port of Spain. Dubbel betalen indien je rugzak een zitplaats bezet houdt indien zich passagiers melden. Dit rit is overdag een warme en langdurige rit. Ook wennen aan het feit dat er midden op de weg wordt gestopt om passagiers op te pikken/uit te laten stappen. Beetje gevaarlijk wel.
In de stad overdag gebruik maken van taxi's. Even uitzoeken, want gedeelde taxi's rijden vaste routes voor 4 TT. Wij verstonden in eerste instantie 'Fourthy T' en dachten dat we als buitenlanders werden bedonderd. Pas de volgende dag viel het kwartje.
De fastferry tussen de eilanden is een locaal gebeuren. Kaartjes (50TT) hiervoor kun je vooraf uitsluitend in een reisbureau kopen.(adressen terugvinden is dan even lastig, maar het kan ook buiten Port of Spain als je toch nog eiland gaat verkennen. Pas op de dag van vertrek kun je bij de terminal in de rij gaan staan voor de overgebleven kaarten. (als voetpassagier kan dat denk ik best wel) Je dient dan er wel veel eerder te zijn dan de 3 uur vooraf melden om in te checken. Indien je witl vliegen: Caribbean airlines biedt enkeltje aan voor 28 euro. Via internet nu zelf te boeken (biinnen 24 uur betalen anders geannuleerd).