Nicaragua image

Nicaragua



Reviews

Nicaragua
Noord en Midden Amerika
Summoner

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Nicaragua
Tessy71 was hier 31 Aug 2019
Back to Basic is wat er bij me opkomt als ik aan onze vakantie terug denk. Nicaragua is een arm land en de rellen van afgelopen jaar heeft het toerisme geen goed gedaan. Wat een avontuurlijk land, waar we vulcano boarden vanaf een werkende Cerro Negro vulkaan, en we hebben de lava zien stromen in de Masaya en de werkende Telica vulkaan beklommen. Waar we na een hele mooie rit door de jungle ook nog getrakteerd werden op een grot vol vleermuizen. Verkoeling zochten we in de Stille oceaan, grote golven waar we indoken en een hotel op het puntje van de rots, met een kamer waar je de zon de zee in ziet zakken. Het paradijs Little Corn Island. Gedoken en gesnorkeld in de Caribische zee, mooi koraal en volop vis, roggen en zusterhaaien. De jungle, na anderhalf uur varen van San Carlos kwamen we het plaatsje Sabalos, midden in de jungle. Zo genoten van de verschillende soorten apen, papegaaien en de vlinders. Een waar paradijs. Voor het vertier zijn we naar Leon geweest, een stad waar je zelfs in de nacht veilig bent. Midden in de stad het kathedraal beklommen en genoten van het uitzicht over de stad. En dan nog niet te vergeten het mooie eiland Ometepe, de relaxte sfeer en zoveel te doen. Het eten in Nicaragua is lekker met verse producten. De mensen zijn er zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam dat we ons geen moment onveilig hebben gevoeld.
Land
  • niet duur
  • de hitte
Review geplaatst op 2019-10-09
9
Nicaragua Masaya
Dorine was hier 15 Mar 2018
De weg naar de kraterrand slingert zich, tussen kleine dorpjes door, omhoog. Mensen met grote rieten manden staan te wachten onder een boom op de bus die net voorbij komt rijden. Hoewel het nog vroeg in de ochtend is begint het al warm te worden en de geur van diesel vermengt zich met de rook van een vuurtje langs de kant van de weg. Eenmaal over de rand heerst er rust en is er niets anders dan een dicht tropisch woud vol vogels en brulapen, en vooral stilte. Slingerend door de jungle rijden we naar beneden en helemaal aan het einde van het soms steile en inmiddels onverharde pad, strijken we neer bij de Casa San Simian, pal aan de oevers van de prachtige Laguna de Apoyo. Afhankelijk van de lichtval veranderen de kleuren van het kratermeer voortdurend van alle kleuren groen en blauw naar zilver en zelfs bijna zwart. Het thermale water is heerlijk warm, helder en rijk aan mineralen waardoor zwemmen in het kratermeer een uitnodigende en verkwikkende ervaring is. In een kano verkennen we de groene oevers en kleurrijke vogels vliegen af en aan. Het idee alleen al dat 23.000 jaar geleden de vulkaan is uitgebarsten en door een enorme explosie deze magnifieke krater is ontstaan, maakt dat het meer en de omliggende bergen bijna magisch aanvoelen. Ja, het leven hier is nog eenvoudig en helemaal als we aan het einde van de dag, vanuit onze hangmat de zon zien ondergaan achter de bergen en een alles overheersende stilte zich uitvouwt.
Stad
  • Magische omgeving
  • Nog rustig en relatief onontdekt
  • Unieke plek in veelzijdig Nicaragua
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Nicaragua
Silver was hier 31 Jan 2018
Nicaragua een bezoek waard   Meestal worden reizen naar Nica aangeboden in combinatie met andere landen. Vaak heb je dan iets van 3 tot 6 dagen max. in Nica. Even Granada, Leon en wat dagen aan de kust of het eiland Ometepe, en dan weer verder. Jammer (vind ik) Nica heeft zoveel te bieden. Natuurlijk zon, zand en zee, maar ook diversiteit in natuur en cultuur. De kust of de bergen, droge landschappen en zelfs nevelwouden. De natuur van Costa Rica vind je ook in Nicaragua. Met zijn bewogen geschiedenis is er veel verschil per gebied dat je bezoekt.. Er zijn pracht steden te bezoeken die allen een andere beleving geven. Van rust tot hectisch. De hoofdstat is een stad die over kan slaan ga meteen naar Granada of een andere plek. Verplaatsen kan met de bus, zeer goedkoop maar let wel op je bagage die moet op het dak. Taxi kan ook goed en betaalbaar maar zorg voor een met je juiste papieren. Je wil niet ergens in de middel of weet ik waar stranden, tijdens een politie controlle. Slaapplaatsen zijn er ook in alle prijs en luxe kategorien te krijgen. Met andere woorden Nica heeft het allemaal. Ben je een strandliefhebber een natuur of cultuur freak bezoek Nicaragua eens, en het heeft ook nog eens heel vriendelijke inwoners. 
Land
Review geplaatst op 2018-03-17
8
Nicaragua
Miss G was hier 31 Dec 2017
In vervolg op mijn review over Costa Rica, steken we na 1,5 week aan de noordelijke kant van Costa Rica de grens over met Nicaragua. Wij zullen ruim een week de grote steden Granada, Leon, Managua en het vulkanische eiland Ometeppe aandoen. Wij waren gewaarschuwd voor een lange wachttijd bij de grens, maar gelukkig viel het mee en konden wij na 1,5 uur in de stromende regen gewacht te hebben, de grens over. Onmiddellijk zie je het verschil met Costa Rica - in de ruim 6 uur durende rit van de grens naar Granada volgen enorme uitgestrekte grasvlaktes met bijna geen dorpje in zicht. Prachtige, ongerepte natuur en qua uitzicht compleet anders als het (natte) heuvelachtige landschap van Costa Rica. Aangekomen in Granada duiken we direct het 'nachtleven' in - wat een heerlijke, gezellige en prachtige oude stad vol authentieke, koloniale huizen, kerken (niet te tellen) maar vooral ook restaurantjes en barretjes galore. Door naar Leon, ook een prachtige, oude stad met als hoogtepunt de enorme kathedraal in het centrum van de stad. Vanuit Leon reizen wij via Managua verder per veerboot naar Ometeppe eiland. Onwaarschijnlijk mooi dit kleine, vulkanische eiland midden in het meer van Nicaragua. Op dit eiland kun je genieten van een paar dagen 'strand' maar ook voor de adventure seekers is er zeker genoeg te doen, vooral hiken en biken is hot (en stijl)! Terug bij de grens duurde het deze keer wel ruim 4 uur voordat we weer in Costa Rica waren maar ach...
Land
  • Je kan met US$ betalen
  • Vriendelijke, nieuwsgierige bevolking
  • Prachtige koloniale heritage
  • Granada is een must-see!
  • Aan de westkust is het erg toeristisch
Review geplaatst op 2018-08-06
9
Nicaragua
Jeannette was hier 31 Jan 2017
Nicaragua met de steden Granada en Leon bieden mooie koloniale architectuur, een prachtig straatbeeld met kinderkopjes straten, de kleurige huisjes, geen hoogbouw en supervriendelijke mensen. Het is er nog rustig, je kunt er uitstekend eten en het heeft een heerlijk klimaat. Het is er netjes en schoon en ik voelde me er veilig ook 's avonds op straat.
Land
  • veel mooie kerken
  • supervriendelijke bevolking
  • geen
Review geplaatst op 2017-02-20
10
Nicaragua
MMunozAlexandre was hier 31 Oct 2016
León is een prachtige koloniale stad waar nog weinig toeristen komen. Door de hele stad staan prachtige oude kerken en gebouwen. Door lekker rond te slenteren door de hele stad, kom je op markten met heerlijk lokaal eten, hoor je overal op straat midden/zuid-Amerikaanse muziek, en zie je door elke straat aan het einde wel een vulkaan. Bovenop de katedraal van Leon heb je een prachtig 360graden uitzicht over León en alle vulkanen die eromheen liggen. Op het centrale plein komt iedereen samen aan het einde van de dag en is het de plek om lokale mensen te leren kennen. De mensen zijn super vriendelijk en erg nieuwschierig. Ook is rondom León genoeg te doen, neem de bus naar het strand of ga het plattepand verkennen waar iedereen nog met paard en wagen werkt.
Land
  • Veilig
  • Levendige stad
  • Veel in en rondom de stad te doen
Review geplaatst op 2017-01-24
10
Nicaragua Leon
MMunozAlexandre was hier 31 Oct 2016
León is een prachtige koloniale stad waar nog weinig toeristen komen. Door de hele stad staan prachtige oude kerken en gebouwen. Door lekker rond te slenteren door de hele stad, kom je op markten met heerlijk lokaal eten, hoor je overal op straat midden/zuid-Amerikaanse muziek, en zie je door elke straat aan het einde wel een vulkaan. Bovenop de katedraal van Leon heb je een prachtig 360graden uitzicht over León en alle vulkanen die eromheen liggen. Op het centrale plein komt iedereen samen aan het einde van de dag en is het de plek om lokale mensen te leren kennen. De mensen zijn super vriendelijk en erg nieuwschierig. Ook is rondom León genoeg te doen, neem de bus naar het strand of ga het plattepand verkennen waar iedereen nog met paard en wagen werkt.
Stad
  • Veilig
  • Levendige stad
  • Veel in en rondom de stad te doen
Review geplaatst op 2017-01-24
9
Nicaragua
De weg naar de kraterrand slingert zich, tussen kleine dorpjes door, omhoog. Mensen met grote rieten manden staan te wachten onder een boom op de bus die net voorbij komt rijden. Hoewel het nog vroeg in de ochtend is begint het al warm te worden en de geur van diesel vermengt zich met de rook van een vuurtje langs de kant van de weg. Eenmaal over de rand heerst er rust en is er niets anders dan een dicht tropisch woud vol vogels en brulapen, en vooral stilte. Slingerend door de jungle rijden we naar beneden en helemaal aan het einde van het soms steile en inmiddels onverharde pad, strijken we neer bij de Casa San Simian, pal aan de oevers van de prachtige Laguna de Apoyo. Afhankelijk van de lichtval veranderen de kleuren van het kratermeer voortdurend van alle kleuren groen en blauw naar zilver en zelfs bijna zwart. Het thermale water is heerlijk warm, helder en rijk aan mineralen waardoor zwemmen in het kratermeer een uitnodigende en verkwikkende ervaring is. In een kano verkennen we de groene oevers en kleurrijke vogels vliegen af en aan. Het idee alleen al dat 23.000 jaar geleden de vulkaan is uitgebarsten en door een enorme explosie deze magnifieke krater is ontstaan, maakt dat het meer en de omliggende bergen bijna magisch aanvoelen. Ja, het leven hier is nog eenvoudig en helemaal als we aan het einde van de dag, vanuit onze hangmat de zon zien ondergaan achter de bergen en een alles overheersende stilte zich uitvouwt.
Land
  • Magische omgeving
  • Nog rustig en relatief onontdekt
  • Unieke plek in veelzijdig Nicaragua
  • geen
Review geplaatst op 2017-02-09
9
Nicaragua Rivas
Mstal was hier 31 Jan 2012
Toplocatie voor mountainbiken. Actieve vulkanen in een gigantisch meer, en je kunt een mooi rondje om de vulkanen heen fietsen. Wegoppervlak is wel rommelig met grote keien en steile stukjes, maar dat maakt de pret alleen maar groter. Alleen even opletten dat je de smokkelaars niet stoort.
Regio
  • Klimaat
  • Natuurschoon
  • Voorzieningen
  • Wolk aan de top van de vulkaan
Review geplaatst op 2016-12-10
9
Nicaragua
RobHoekstra was hier 31 Aug 2006
Voordat ik mijn reis naar Midden-Amerika plande, kende ik Nicaragua eigenlijk alleen van de mooie postzegels die ik vroeger verzamelde. 15 jaar later, op mijn 25ste, had ik er een week of twee te besteden tijdens een overland trip van Mexico naar Panama. Het land beviel me zo goed dat ik er langer verbleef dan gepland. Het heeft geen bekende Maya complexen als Tikal in Guatamala of Chichen Itza in Mexico. Het heeft/had ook niet de Caraïbische party stranden zoals in Mexico of Costa Rica. Het land heeft echter wel de prachtige natuur waar Midden-Amerika bekend om staat. Vulkanen, regenwouden en tal van wilde dieren. Ook heeft het Granada, een heerlijk koloniaal stadje wat zich wat mij betreft prima kan meten aan zijn bekendere neefje Antigua in Guatemala. De badplaats San Juan del sur aan de Grote oceaan zou destijds het "Cancun" van Nicaragua moeten zijn maar voelde voor mij eerder aan als een verlaten badplaats waar je per persoon honderd meter strand tot je beschikking had. Dit was naar mijn mening typerend voor het land. Ze hebben de mooie plekjes net als hun buurlanden maar dan alleen zonder hetzelfde aantal bezoekers. Een pareltje vond ik ook het eilandje Isla de Ometepe in het meer van Nicaragua. Hier heb je de mogelijkheid om twee vulkanen te beklimmen en op zoek te gaan naar het exotische dierenleven van het eiland. Ik weet niet hoe de situatie nu is maar destijds voelde ik me er ook veilig. Nicaragua, een aanrader.
Land
  • Prachtige natuur
  • Mooie koloniale steden
  • Vriendelijke bevolking
  • Flor de cana rum
  • Relatief goedkoop
  • Weinig bezocht
  • Slechtere infrastructuur dan buurlanden
  • Niet boeiende hoofdstad Managua
  • Fine dining staat er nog in de kinderschoenen
Review geplaatst op 2016-09-11