Metropolis TV image
Cecile janisse

Metropolis TV

Vanavond is de tweede uitzending van het programma Metropolis, waarin verschillende aspecten van globalisering aan het licht worden gebracht aan de hand van lokale correspondenten.

Metropolis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s wat de invloed van globalisering is. Centraal daarbij staat de vraag ‘Hoe denken mensen elders in de wereld over onderwerpen die ons bezighouden?’
In de eerste aflevering stond het thema ‘overgewicht’ centraal. Zo geeft overgewicht in Afrika status terwijl mensen in het westen obsessief fitnessen om aan een dun schoonheidsideaal te voldoen.


Blik van binnenuit
Het kostte de VPRO maanden om correspondenten over de hele wereld te vinden. Geen Nederlandse correspondenten maar locals, die kijkers een ‘blik van binnenuit’ gunnen. ‘Nederlandse correspondenten zijn getraind om onderwerpen uit hun standplaatsen te ‘vertalen’ voor de kijkers en lezers', aldus Stan van Engelen van de VPRO. ‘Samenwerken met lokale ‘journalisten’ zorgt ervoor dat de kijker bijzondere dingen krijgt te zien die wij vanuit Hilversum, al googelend, niet hadden kunnen vinden.’

In de aflevering van vanavond worden de levens van meisjes van vijftien op verschillende plekken in de wereld vergeleken. 23.55 uur op NED 3.

Kijk voor meer informatie op www.metropolistv.nl