Managua

Managua is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Managua. De stad is gelegen in het westen van het land op de zuidoever van het Meer van Managua. De mooiste bezienswaardigheid is het Plaza de la Revolución, waaraan zich de Oude Kathedraal, het Rubén Darío Nationaal Theater en het Nationaal Paleis bevinden.

Informatie over Managua

Beste foto's & tips van Managua

'360549' door Cobinho '360549' door Cobinho

NicaraguaManagua

NicaraguaManagua

Een beeld zegt meer..

Cobinho

Augusto Nicolás Calderón Sandino, de Nicaraguaans revolutionair. Hij verzette zich tegen de Amerikaanse bezetting van zijn land. Nadat hij de Amerikanen in 1932 had verdreven moest hij het opnemen tegen generaal Anastasio Somoza García, de nieuwe sterke man. Hij werd op 21 februari 1934 vermoord door leden van Somoza's Nationale Garde. Het Sandinistisch Nationaal Bevrijdingsfront dankt zijn naam aan Sandino. (met dank aan Wikipedia) Ik meende Sandino altijd te kunnen herkennen aan zijn silhouetachtige beeld. Heel lang heb ik dan ook gedacht dat Sandino en Sandeman, met een soortgelijke, silhouetachtige beeld, één en dezelfde waren. Een kwestie van beeldvorming (i.e. het ontstaansproces van een beeld over een persoon, organisatie of zaak, dat niet noodzakelijkerwijs met de werkelijkheid of de feiten hoeft overeen te komen) of een hele vrije intepretatie van het gezegde 'een beeld zegt meer dan duizend woorden'. Dit is het standbeeld van Sandino bij het Presidential Palace - Plaza de la Revolución / Plaza de la República, in Managua

'149707' door jacoba '149707' door jacoba

NicaraguaManagua

NicaraguaManagua

Mooi kindje

jacoba

Deze moeder wachte bij het 'consultatiebureau'.

'423328' door kimo '423328' door kimo

NicaraguaManagua

NicaraguaManagua

Verkoper op...busstat

kimo

Op het busstation in Managua is het druk, heel druk. Alle reisgidsen en alle andere reizigers waarschuwen je op te passen. Voor je het weet ben je een rugzak, je horloge of al je geld kwijt. Zodra er echter een camera tevoorschijn komt en je iedereen de foto's laat zien die je van hun maakt merk je hoe vriendelijk en aardig iedereen hier is. Ze proberen gewoon geld te verdienen. Zo ook deze jongen. Zijn doordringende blik verdween als sneeuw voor de zon toen ik hem de foto liet zien. Hij schrok een beetje van zijn boze blik. Vriendelijk lachend namen we afscheid van elkaar.

Laat kaart zien