Granada

Het stadje Granada ligt aan het Meer van Granada en is erg leuk om te bezoeken. De kleurrijke gebouwen, de koloniale architectuur en smalle straatjes zijn kenmerkend voor Granada. De kathedraal van Granada is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad. Als je wilt ontspannen kan je terecht bij het Parque Central.

Informatie over Granada

Beste foto's & tips van Granada

'372142' door ChrisD '372142' door ChrisD

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Rain down on me

ChrisD

Al schuilend voor de dagelijkse heftige buien trekt het lokale volk van Nicaragua er weinig van aan, ze zien een bui meer als een welkome verfrissing blijkbaar. Tevens heeft deze foto onlangs een 6de plaats behaald op de Benevisie wedstrijd van de Fotobond.

'553457' door jeannette '553457' door jeannette

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Hoedje op

jeannette

Deze man trof in aan in de drukke en gezellige restaurant straat achter de Kathedraal van Granada. 'S avonds zijn de straten sfeervol verlicht, klinkt er muziek, zie je straattheater en er zijn veel gezellige restaurants en cafe’s met terrassen. De straatverkopers zijn er talrijk maar zijn ook vriendelijk aanwezig.

'460844' door Cobinho '460844' door Cobinho

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

The Hangover

Cobinho

Als Eefje en ik de kans krijgen dan proberen we een boottochtje te doen. Het geeft immers een ander beeld van de omgeving plus het is zo heerlijk en rustgevend om over het water te varen. In Granada konden we dit dan ook zeker niet laten… varen langs 365 eilandjes. Vlakbij Granada ligt het Cocibolcameer dat ook wel het meer van Nicaragua genoemd wordt. In dit grote zoetwatermeer liggen de Granada Islets. 365 kleine vulkanische eilandjes die rondom Asese Peninsula aan de voet van de Mombacho vulkaan liggen. Door een eruptie van de Mombacho vulkaan zijn deze kleine vulkanische eilandjes duizenden jaren geleden gevormd. De meeste eilandjes worden bewoond door lokale vissers en rijke Nicaraguanen die hier hun prachtige kleurrijke villa’s hebben staan voor het weekend, maar ook door veel soorten vogels en apen. Een aantal van die eilandjes wordt gebruikt om apen opnieuw uit te zetten. Het meest speciale eiland is wel de Apenrots (Isla del Monos). Op dit kleine eilandje wonen 4 apen. Deze zijn door een plaatselijke dierenarts gekocht in restaurants waar ze vaak aan een ketting leven ter vermaak van de gasten. Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vhFVZsk3XEs

Laat kaart zien