Saba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Bottom, Saba

Saba,
Nederlandse Antillen


The Bottom is het eerste dorpje vanaf de haven en de plek waar alle overheidsinstellingen gevestigd zijn. Het gebouw van de Rijksdienst Caribisch Centrum (RCN) is extra speciaal aangezien dit het voormalig hotel was waar Koningin Juliana verbleef. Binnen hangen nog foto's met verschillende foto's van de koninklijke familie. Verder vind je hier het huis van de Governor, het Cruijf court, de medische school en de belastingdienst!

Omdat the Bottom zo laag ligt, schijnt hier vaak de zon. Het is een rustig dorpje met weinig restaurantjes. Je kan terecht bij [url="http://angelinas-saba.com/contact-us" target="_blank"]Angelina's[/url] of het menu van de dag halen bij My Store (ongeveer 11-15 dollar). Dit is een supermarkt met daarin een keuken waar je heerlijke broodjes en kippenvleugeltjes kan halen. De broodjes zijn tussen de 4 en 6 dollar (prijs mei 2013) en echt aan te raden! De tonijn is mijn favoriet. Als je tussen 12.00-13.00 uur gaat is het handig om even te bestellen, want dan komen alle medische studenten om te lunchen.

Het is sowieso aan te raden om deze supermarkt even binnen te lopen, want door de gehele winkel hangen oude foto's van het eiland. Nederlanders hebben Nederland met de hand opgebouwd, maar de Sabanen hebben hetzelfde gedaan met Saba! De enige weg ('The Road') is met blote handen neergelegd. Nu landen er elke dag vliegtuigen en komt de ferry van St Maarten aan, maar in 1937 ging het er wel anders aan toe. Dit [url="http://www.youtube.com/watch?v=b5DMbiiz-e0" target="_blank"]filmpje[/url] geeft een goed beeld! Voor koffie kan je trouwens goed terecht bij Saba Coffee.