Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groentje

Curacao,
Nederlandse Antillen


Leguanen hebben iets fascinerend voor mij en zeer fotogeniek. Het is een overblijfsel van de prehistorie. Ze zien er best wel angstaanjagend uit, maar dat is schijn. Op mijn reizen heb ik op 2 plekken veel leguanen bij elkaar gezien. Iguana Bridge in El Muelle, Costa Rica, en op Curaçao. Op Curacao tref je ze overal aan, maar voornamelijk bij het dorpje Lagun, aan de westkant van het eiland.

Leguanen zijn een familie van hagedissen die vertegenwoordigd wordt door ongeveer 40 soorten in 8 geslachten. De bekendste soorten zijn de groene leguaan en de zeeleguaan. De groene leguaan is een bekend exotisch huisdier en wordt wereldwijd gehouden. Leguanen komen voornamelijk voor in Noord- en Zuid-Amerika.
De leguanen worden wat groter dan de meeste hagedissen en bereiken een lichaamslengte van ongeveer een meter inclusief staart. De meeste soorten hebben een verhoudingsgewijs lange staart. Op het midden van de rug is een rugkam aanwezig die het sterkst geprononceerd is in de nek. De kam loopt door over de staart
Veel leguanen eten insecten als ze jong zijn, maar gaan steeds meer plantendelen eten naarmate ze ouder worden. Leguanen zijn meestal volledig vegetarisch als ze volwassen zijn. (bron: Wikipedia)