Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Curaçao Ostrich Farm

Curacao,
Nederlandse Antillen


Je zou het wellicht niet verwachten, maar er lopen struisvogels op Curaçao. Toegegeven, ze zijn niet inheems. Ze worden op een struisvogelboerderij gefokt voor hun vlees, huid en eieren. Ooit is deze boerderij bedacht door een Zuid-Afrikaan, maar het is uitgegroeid tot een leuke en leerzame plek om te bezoeken. In een safaritruck kun je over het landgoed gereden worden, terwijl een enthousiaste gids je alles vertelt over deze dieren. Wist je bijvoorbeeld dat struisvogels in theorie gewoon over de bedrading rond hun verblijf kunnen stappen, maar te dom zijn om dit door te hebben?

In het restaurant (Zambezi) bij de boerderij kun je allerlei struisvogelgerelateerde gerechten eten, zoals omelet van struisvogel-ei, struisvogelbiefstuk of carpaccio van struisvogelvlees. Er zullen vast mensen zijn die het zielig vinden, maar ik zie het verschil niet met een koe, varken of kip. Vind het zelfs wel goed dat je je hier zo bewust wordt van wat je eet.

Omdat de struisvogels niet inheems zijn, mag ik ze hier niet laten zien op de site, maar de eieren natuurlijk wel! Wel zo toepasselijk deze Paasdagen. Hier laat de gids het verschil zien tussen een emoe-ei en een struisvogel-ei. Wist je dat laatstgenoemde meer dan een kilo weegt doorgaans?

De Curaçao Ostrich Farm is dagelijks geopend van 9.00u tot 17.00u.