Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vissers aan het Werk op Curaçao

Curacao,
Nederlandse Antillen


Een goede plek om de lokale vissers van Curaçao aan het werk te zien, is mijn favoriete baai Playa Lagun. Het kleinschalige strand tussen de rotsen ligt aan de westkust van het eiland, richting het noorden. Wanneer je hier gaan relaxen in de ochtend, zul je op een gegeven moment (meestal rond het middaguur) de vissers terug zien komen van hun werkdag op zee. Hun kleine bootjes worden aan land getrokken en de vis wordt in emmers het strand op getild. Daar gaan ze direct over tot fileren. Je kunt de vis hier ook ter plaatse van ze kopen, verser vis bestaat niet! Heel leuk om te zien hoe ze te werk gaan. Hoewel ze elkaars concurrenten lijken, helpen ze elkaar allemaal mee, zoals op deze foto te zien is, om de bootjes het strand op te slepen.

Een voordeel om op dit tijdstip bij de baai te zijn, is dat de vissers na het fileren van de vis hun slachtafval in zee werpen. Niet echt smakelijk zou je zeggen, maar het heeft wél als bijkomend voordeel dat dit ook niet onopgemerkt blijft bij de zeeschildpadden. Zij eten dit afval, waardoor je juist dán de grootste kans hebt om deze prachtdieren te zien en een stukje met ze mee te zwemmen. Een onvergetelijke ervaring!

Playa Lagun heeft tevens een aardige populatie aan leguanen die je kunt spotten (met name naast het restaurant, in de bomen en struiken). Dus wanneer je de pech hebt geen zeeschildpad te zien, zijn de leguanen een goed plan B.