Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dierenpracht op Curaçao (3)

Curacao,
Nederlandse Antillen


Wow, ik ben nieuwkomer van de week geworden. Wat een eer! Ik hoop vele mooie foto's te gaan plaatsen, maar vooral ook te genieten van foto's, reportages en tips van anderen!

Bij deze foto hoort (weer) een verhaal. In november/december 2021 was ik met 1 van onze zoons op Curaçao. Zoonlief wilde graag de Christoffelberg beklimmen. Ik had al enige aarzeling want ik ben lichtelijk allergisch voor toeristische hotspots, maar om geen zeurpieterige ouder te zijn togen wij daarheen. Met de lokale bus wat op zich een aanrader is en vele malen leuker dan een huurauto, mits je van tevoren goed de bustijden uitzoekt want ze rijden niet zo vaak.

Aangekomen bij de voet van de berg en een klein stukje 'geklommen' te hebben, wist ik het zeker: dit was niks voor mij. Ik beleef er gewoon geen lol aan om - met velen anderen - als een dolle naar boven te lopen c.q. klimmen om vervolgens weer als een dolle naar beneden gaan. Het moet namelijk met gezwinde pas, want je bent verplicht voor een bepaalde tijd terug te zijn, want daarna mag je de berg niet meer op in verband met de hitte. Waarbij ik niet wil zeggen dat het uitzicht boven niet prachtig zal zijn hoor!

Moed bijeen geraapt en zoonlief duidelijk gemaakt dat ik hem zijn avontuur gunde, maar dat ik liever dat stukje weer terugging om hem daar op te wachten. Mijn vasthoudendheid werd daarna dubbel en dwars beloond. Ik deed over het kleine stukje terug in mijn slakkengangetje precies even lang als mijn zoon over de gang naar de top en terug! En wat een natuurschoon tijdens dat kleine stukje. Ik zag prachtige bomen en planten, vele hagedissen, een kolibrie (helaas te snel voor een foto) en toen deze prachtige roofvogel, een Warawara.

Onderwijl togen vele mensen - druk pratend met elkaar - het pad op en af. Voor het eerst van mijn leven zag ik een roofvogel zo dichtbij en het zou me toch niet gebeuren dat hij er vandoor ging door al die mensengeluiden! Dus ik stond de hele tijd met mijn vinger tegen mijn lippen te gebaren in de hoop dat mensen stopten met kletsen en vervolgens wees ik in de richting van de roofvogel. Waarna velen in opperste verwondering snel hun mobiel of camera pakten om een foto te maken. Had ik nog een goede daad verricht ook!

Ik maakte zelf meerdere foto's, ook wat meer close-ups. Maar voor de plaatsing heb ik toch gekozen voor een foto waar de Warawara zo prachtig in het groen zit, fier maar waakzaam.