Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dierenpracht op Curaçao (1)

Curacao,
Nederlandse Antillen


Op Curaçao werd ik verrast door een zeer diverse dierenpracht. Van de diverse diersoorten wil ik de komende tijd een paar foto's met jullie delen.
Langs de kust (aan de kant van Willemstad) is een lange fiets/wandelboulevard aangelegd. Waarschijnlijk ooit als toeristische trekpleister bedoeld, maar vooralsnog een prachtig maar mislukt initiatief. Wat voor een toerist die geen toerist wil zijn zoals ik een groot geschenk is, want weinigen maken gebruik van dit pad en je kunt er heerlijk wandelen en uren in je uppie aan de kust zitten.
De eerste keer dat ik het pad liep en op een dam honderden krabben ontwaarde, was een frustratie. Ik had geen fototoestel bij me en krabben horen, zien, ruiken, voelen (??) je op vele meters afstand en verdwijnen dan vliegensvlug uit je gezichtsveld dus foto's maken met mijn mobieltje werd een mislukt project. Een paar dagen later toog ik terug, nu gewapend met mijn fototoestel.
Ik heb talloze mooie foto's, maar koos voor deze foto omdat ik het fascinerend vind hoe snel krabben over de rand de donkerte in kunnen verdwijnen om zich daar dan vervolgens ineengevouwen tijden schuil te houden terwijl de golven om hen heen beuken.