Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pension Goede Hoop

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Een paar jaar geleden reisden we naar Bonaire, waar we het eiland uitgebreid verkenden.
Rincon is de oudste nederzetting van het eiland, gesticht door de Spanjaarden. Hier woonden de slaven die in de zoutpannen in het zuiden werkten. We maken een dorpswandeling, bekijken de kerk en de likeurstokerij, waar cactuslikeur wordt gestookt.
‘Rose bar en restaurant’ of ‘Rose Inn’ ziet er aantrekkelijk uit. Het lijkt nog het meest op een snackbar in de open lucht. Luxe hoef je hier dus niet te verwachten, wel veel vriendelijkheid. We kiezen een tafeltje onder de bomen en maken een praatje met Melfina, hier achter de bar. Ze ontvangt veel gasten uit Nederland; het restaurant is populair voor werklunches met delegaties uit andere Nederlandse gemeenten. Ik zie inderdaad een groep heren en dames, strak in het pak, met laptops in de weer. De stropdas wel los, maar de panty blijft aan.

Rose Inn heette van 1938 tot 1995 ‘Pension De Goede Hoop”. Na de renovatie door de dochter van de eerste eigenaar werd het ‘Rose Inn’. De eigenaren van nu zijn door de Nederlandse regering onderscheiden voor hun bijdrage aan Bonaires cultuur.
Terecht, je voelt je meteen thuis.