Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met kinderen naar Bonaire

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Bonaire is een heerlijk eiland om met kinderen naartoe te gaan. Het is er veel rustiger dan op de andere eilanden, er zijn heel veel mogelijkheden voor veilig watersporten, zoals aan Lac Bay waar prachtige zandstranden zijn voor de kleintjes. Het warme water is ondiep en loopt geleidelijk af.
Wat oudere kinderen kunnen hier surfen. Verder zijn er op het hele eiland snorkel en duikstrandjes.
Ga ook eens een dag naar Kralendijk. Bezoek Fort Oranje, zo'n groot kanon is bijvoorbeeld reuze interessant. Eet daarna een ijsje bij Gino. In dezelfde straat is een grote speelgoedwinkel, altijd leuk om even langs te gaan.
Maar er is meer:
Als je in de februari gaat, heb je grote kans om het carnaval mee te maken. Carnaval is het belangrijkste feest op Bonaire. De groepen zijn elk jaar lang bezig om de mooiste wagens en kleding op tijd klaar te hebben. In januari beginnen de tumba’s (muziek-
en dansoptochten) en in februari eindelijk het echte feest.
Het carnaval voor volwassenen is heel leuk, maar daaraan voorafgaand is er het kindercarnaval.
Je kunt het carnaval bekijken in Kralendijk en in het rustigere Rincon. Na de grote parades is er op maandag een vrije dag en op woensdagavond (in 2020 op 26 februari) wordt koning Momito, de geest van het carnaval, verbrand. Een onvergetelijke belevenis.

Dit jongetje is helemaal klaar voor zijn optocht. Zijn hoedje is op maat gemaakt, hij zit in de glitters en wacht op het hek van de voetbalkantine tot het zover is.