Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Varen van Curaçao naar Bonaire

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Zoals we in Nederland zo makkelijk naar onze buurlanden België of Duitsland rijden, zo makkelijk was het om in Curaçao te zeggen; kom, we gaan naar Bonaire of Klein Curaçao. Niet gescheiden door land maar door water, is deze onderneming wel degelijk een ander verhaal dan hier in Nederland.

Om een weekendje naar Bonaire te gaan stonden we dan ook voor zonsopkomst bij de boot, om een paar uur later het platteland van Bonaire voor ons te zien. Deze foto maakte ik dan ook vanaf de boot, toen de zon boven het wateroppervlak uitkwam en we een zeilboot passeerden. Een van de meest prachtige 'reisroutes' die ik heb gehad, mede door de dolfijnen om ons heen én de spuit van een walvis op verre afstand.

Dat laatste zag ik overigens als enige samen met de kapitein, want ik denk niet dat vele van mijn mede-reizigers (voornamelijk studenten) gefocust waren op de mogelijkheid tot het zien van walvissen. Helaas was er geen tijd/mogelijkheid om een stukje terug te varen, want man, wat had ik graag gezien welke walvis daar zwom!