Bonaire Marine Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pijlstaartrog

Bonaire Marine Park,
Nederlandse Antillen


Wanneer je met je duikuitrusting en je camera het water in gaat, weet je nooit wat je gaat ontmoeten. Je probeert wel de juiste spot te vinden voor walvishaaien bijvoorbeeld, of voor schildpadden, maar het is altijd maar afwachten of de dieren er op dat moment ook zijn.

Als je op Bonaire bent en je wilt wat grotere dieren zien onder water, is de oostkust de meest aangewezen plek. Je kunt er alleen niet altijd duiken. Wanneer het wat harder waait (en dat gebeurt veel op het eiland), dan kun je het water niet in of uit zonder halsbrekende toeren uit te moeten halen. Gevaarlijk dus. Maar aan deze kant zit wel het grote spul.

Zo ook deze pijlstaartrog die nonchalant en sierlijk voorbij kwam zwemmen. Gevaarlijk? Nee! Hij zal je niet aanvallen maar je moet wel wat respect tonen voor zijn staart en hem de ruimte geven. Dan is er niets aan de hand.

En de westkust is eerlijk gezegd ook prachtig onder water. Minder groot spul weliswaar, maar nog steeds heel veel kleur en beweeglijkheid. En wie het kleine niet eert...