Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek de buitenwijkjes

Yucatan,
Mexico


Ben je in een vreemd land blijf dan niet hangen in de folder aangeprezen items. Bezoek de buitenwijken en laat je verrassen door wat de bevolking zoal dagelijks doet.
Bij een van onze bezoeken aan Yucatan deden we voor de 2e x Valladolid aan.
Bij de toeristen politie een wandelkaart gehaald met de kerkenroute. Niet omdat we zo van de kerk zijn maar omdat de meest afwijkende route was. Veel plaatsen waar de gemiddelde toerist niet komt. Dat hebben we geweten. Mensen die je nakijken met een blik van "die zijn verdwaald" maar voor ons geweldig. We komen midden in een kerkelijke processie terecht. Met zelfgemaakt vuurwerk en al. Eerst dachten we nog dat er geschoten werd.
Prachtig om mee te maken de mensen in hun eigen kleding en met hun ding bezig en wij de enige toerist in de hele buurt.
Helaas is ook Valladolid al sterk veranderd onder de toeristenstroom. Je zal steeds verder van het centrum moeten om het echte leven te beleven.
Let wel bij het centrum kun je met engels je weg vinden maar +/-500m buiten het centrum wordt dit moeilijk. Dan is het Spaans of handen en voetenwerk of eten aanwijzen dat bij een ander op tafel staat aanwijzen wil iets te eten krijgen. Het is wel zo dat de mensen er alles aan doen om je te helpen. We maakten al mee dat alle aanwezigen, een man of 10 kwamen helpen met de juiste keuze maken, en niemand spraak iets anders dan Spaans. Helaas spreken wij geen Spaans. Geweldig, de tijd vliegt dan voorbij en het is echt genieten. Oh ja en altijd lekker eten gehad.