Teotihuacan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aardbevingsgebied

Teotihuacan,
Mexico


Hoor net dat er in Mexico weer een aardbeving geweest is, bij Oaxaca en mat 7,1 op de schaal van Richter.
Werd gevoeld van Mexico City tot aan Guatemala.
Hier zijn wij alleen maar bezig met de aardbevingen in Groningen en grote aardbevingen in de rest van de wereld halen hier het nieuws niet meer.

Vorig jaar zijn er in zuid Mexico in juni en september meerdere zware aardbevingen geweest, waarbij hele dorpen van de kaart geveegd zijn.
Sitara kan weer gewoon verder met de wederopbouw van de huizen in het dorp in Chiapas waar hij woont.
Zijn pleegdochters zijn deze keer gelukkig niet in paniek geraakt. Bij een vorige aardbeving is Shawnee gewond geraakt, en was bij iedere latere beving helemaal in paniek.


Hier nog een foto van de tempel van de maan in Teotihuacan. Deze naam betekent letterlijk “plaats waar mensen goden worden”. Er is niet zoveel bekend over het volk dat ca 100 jaar voor Chr. de eerste bouwwerken neergezet heeft. Het moet een heel belangrijke grote stad met zo’n 200.000 inwoners in Centraal Amerika geweest zijn. Rond 700 na Chr. is dit volk op raadselachtige wijze helemaal verdwenen. Ongeveer 500 jaar later hebben de Azteken de ruïnes tot heilig hart van hun cultuur gemaakt. Voor hun was dit de plek waar de zon, de maan en de mensheid waren geschapen. Langs de Dodenlaan, 3 kilometer lang van noord naar zuid, staan de belangrijkste bouwwerken, de ruim 2000 jaar oude Piramide van de Zon is gebouwd op een lavagrot die volgens de stichters van de oorspronkelijke stad de baarmoeder van Moeder Aarde vertegenwoordigde. Als je de 248 treden van de Piramide van de Zon opgeklommen bent heb je een panoramisch uitzicht over alle ruïnes. Je kunt ook op de Piramide van de Maan klimmen en hebt dan een mooi uitzicht op de Dodenlaan met in het midden de Piramide van de Zon.