Playa del Carmen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Makreel met haai

Playa del Carmen,
Mexico


Voordat ik mijn reisbestemming vaarwel zeg, sluit ik mijn reis meestal af met een duik. Daar leef ik eigenlijk de hele reis naar toe en ik zie dat ook als een hoogte punt. Zo ook na mijn reis door Mexico en Guatemala waarbij ik vanuit Playa del Carmen het blauwe water in was gedoken. Het bizarre was dat ik, toen nog Open Water, met een deep dive van mijn mede duikgenoot die zijn Advanced wilde halen, mee mocht naar 27 meter. Nog maar net bijgekomen van wat me overkomen was (het was mijn 8ste duik ooit), zei de duikinstructrice "Kijk daar, een school makreel. Laten we eens kijken of we haaien tegen komen". Het zodiakje bracht ons in het oog van de school waar we ons snel in het water lieten vallen en tussen een muur van makreel in naar beneden zweefden. Zoveel vis had ik nog nooit gezien!
De school makreel opende zich als een gordijn en wauw...... het silhouette van een haai kwam er doorheen gezwommen. En nog een..... en nog een..... Ik telde er 7! Vol enthousiasme en adrenaline maakte ik foto's met flits met mijn geleende onderwatercamera.
Eenmaal boven vertelde de instructrice dat het om 7 bull sharks ging waarvan er twee om ons heen cirkelde. De foto's van de haaien zijn uiteindelijk niet gelukt (vandaar deze foto). Maar wat een ervaring!