Baja California

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snorkelen met zeehondenkolonie (+ walvishaaien) bij Isla Espiritu Santo (nabij La Paz)

Baja California,
Mexico


Mocht je verblijven in La Paz dan raad ik je aan om de dagtrip te maken naar Isla Espiritu Santo (ligt in the Sea of Cortez). Op dit eiland zit een zeehondenkolonie (zie [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/mexico/baja_california/reisreporter/fotos/261583.html" target="_blank"]FOTO[/url] die ik daar heb genomen) en je kan in het water rondom het eiland snorkelen. De zeehonden zijn zeer nieuwsgierig (zwemmen vaak onder je door en naast je) en om je af te tasten bijten ze zacht in je hand (echt gaaf!). Ik heb gemerkt dat als je met je snorkel op langer onder water gaat, dat de zeehonden dat meer contact met je maken. Let op: het water kan best koud zijn, dus vraag een wetsuit (is gratis) om langer te kunnen snorkelen met de zeehonden!

Isla Espiritu Santo ligt een uur varen van de kust van La Paz af. De boottrip brengt je langs de vele mooie eilanden die voor de kust van Baja Calafornia liggen. Tijdens de boottrip worden vaak dolfijnen en in januari, februari en maart walvishaaien gespot. Na het snorkelen met de zeehonden zal de kapitein je meenemen naar een onbewoond eiland (werkelijk droomachtig! Zie [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/mexico/baja_california/reisreporter/fotos/261585.html" target="_blank"]FOTOl[/url] die ik daar heb gemaakt) waar je een lunch voorgeschoteld krijgt en je lekker kunt zonnen.

De trip is overal in La Paz te boeken voor 40 euro per persoon. Wij vonden het niet duur aangezien we een privéboot, kapitein hadden en de trip in totaal 8 uur in beslag nam. Daarnaast komt een deel van dit geld ten goede van het behoud van dit unieke gebied.

Je kunt deze trip het gehele jaar maken maar de beste periode is januari, februari en maart. Waarom deze maanden? Omdat er in deze periode van het jaar de meeste walvishaaien migreren naar de Sea of Cortez en je dus dan de grootste kans hebt om deze mooie dieren te zien! Voor meer informatie kijk op: [url="http://www.vivalapaz.com/" target="_blank"]http://www.vivalapaz.com/[/url]

Veel plezier gewenst aan de mensen die deze super gave trip gaan maken!