Martinique: 6 tips weg van de massa image
Tim Bilman

Martinique: 6 tips weg van de massa

Île du Soleil: dat is Martinique zeker. Het eiland vol zonzekere bountystranden is een favoriete uitvalsbasis van veel Fransen. Toch is het wel degelijk mogelijk om hier buiten de gebaande paden te reizen. Volg in de voetsporen van Maurice Lede en Tim Bilman met deze 6 tips!

1. Ga snorkelen in helderblauw water

Les Anses-d’Arlets in Martinique. Foto: Tim BilmanLes Anses-d’Arlets is het tweede favoriete dorp van de Fransen. Foto: Tim Bilman

Neem je duikbril en snorkel mee of huur deze. Naast veel vissoorten kom je waarschijnlijk een schildpad tegen. Wij hebben gesnorkeld in Les Anses-d’Arlets - met als hoogtepunt een jagende waterslang - maar in vrijwel elke baai in het zuiden en zuidwesten van Martinique zagen we mensen met duikbril het water in gaan.


2. Hike de hoogte in

Canal de Beauregard in Martinique. Foto: Tim BilmanCanal de Beauregard is een aquaduct gebouwd door slaven. Foto: Tim Bilman

Dare devils zonder hoogtevrees gaan wandelen over het door slaven gebouwde aquaduct Canal de Beauregard. Het is bizar dat men hoog in de bergen zo’n systeem heeft kunnen bouwen om diverse plantages van water te voorzien. De wandeling duurt ruim twee uur en de toegang is gratis.


3. Hike door de jungle

Anse Couleuvre, Martinique. Foto: Tim BilmanAnse Couleuvre, een baai aan de noordkant, is voor ons de mooiste van het eiland. Foto: Tim Bilman

Een pittige, avontuurlijke hike in het noorden is die van Anse Couleuvre naar Grand Rivière. Je loopt door de jungle en om terug te komen vaar je met een vissers(taxi)bootje mee. Die kun je vooraf regelen (via Jean Guy Gabriel, tel. +596 0696074898) of spontaan bij een van de eettentjes in Grand Rivière. Kosten: € 15 euro per persoon. 


4. Proef exportproduct nummer één: rum. 

In de zeventiende-eeuwse suikerrietplantage Habitation La Salle in Sainte-Marie kun je een audiotour volgen over het terrein en in het bijbehorende museum. Je bent hier ook aan het goede adres voor een tasting. Entree: € 5.


5. Verdiep je in het verleden

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Een bezoek aan La Savane des Esclaves, een outdoormuseum bij Trois-Ilets, maakt duidelijk hoe Martinique is gevormd door zijn koloniale verleden. In het park, het levenswerk van eilandbewoner Gilbert Larose, vind je onder andere reconstructies van een inheems dorp en slavenwoningen. Entree: € 12.


6. Bezoek de botanische tuin

Botanische tuin Jardin de Balata in Martinique. Tim BilmanBotanische tuin Jardin de Balata. Foto: Tim Bilman

Maak kennis met de prachtige bomen, bloemen en planten van Martinique in de Jardin de Balata, een botanische tuin die werd opgericht door tuinder en kunstenaar Jean-Philippe Thoze. Wij spotten hier de inheemse veelkleurige boomspin. Entree: € 14.

Bekijk ook: Het beste van Martinique in 10 foto's

Benieuwd naar de hele reportage? Deze vind je in het dubbeldikke zomernummer van Columbus Travel!


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!